Hirdetés

Meghalt William English, aki segített feltalálni a számítógépes egeret



|

91 éves korában hunyt el az a William English, aki részt vett az egyik legfontosabb periféria megalkotásában.

Hirdetés

A New York Times jelentése szerint július 26-án elhunyt a 91 éves William English, aki Douglas Englebart oldalán, a Stanford Research Institute munkatársaként segített kifejleszteni és összerakni az első számítógépes egeret. Emellett sok koncepció kidolgozásában is segédkezett, amelyek a későbbi évtizedekben épültek fel: grafikus felhasználói felületek, online szövegszerkesztés, videohívások, hiperhivatkozások kötődnek nevéhez.

Hirdetés

Míg Englebart az álmodónak számított, addig English egyike volt azon kevés embernek, aki valósággá tudta váltani az ötleteket és elképzeléseket. Az egeret egy kézzel rajzolt vázlat alapján építette meg, és a színfalak mögött dolgozott. 

A duó által kitalált és megalkotott alapokra épülő termékek a mai napig meghatározóak a mainstream piacon, így English munkásságára valószínűleg évtizedekig emlékszik még a tech szektor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.