Hirdetés

Meghosszabbítja a Microsoft a Surface laptopok támogatását



|

A gyártó a napokban frissítette a készülékei támogatását részletező oldalt.

Hirdetés

A Microsoft saját márkás, Surface néven forgalmazott eszközei már több mint 10 éve vannak jelen a piacon, és ez idő alatt egész sor prémium kategóriás érintőképernyős PC, táblagép, interaktív tábla és laptop jelent már meg a brand égisze alatt. A jól láthatóan az Apple  hasonló kategóriás laptopjaival is versenyre kelő eszközcsalád kapcsán nemrégiben tartotta szokásos éves termékbemutatóját a cég, ahol a Surface Laptop Studio 2 mellett a sokkal megfizethetőbb árú Surface Laptop Go 3-at is bemutatták a nyilvánosságnak.

Ezidáig a Microsoft négy év firmware-frissítési támogatással kínálta eszközeit, de az új készülékek megjelenése után úgy tűnik, szeretne változtatni ezen a gyakorlatán, méghozzá visszamenőleges hatállyal. Nemrégiben a vállalat frissítette a Surface eszköztámogatási oldalát, ami szerint már további két évig biztosítanák a szoftveres támogatást. Az egyértelműsítés érdekében a 2021 előtt kiadott, de négy évnél hosszabb ideig támogatott eszközök esetében frissített szervizidőpontot is közzé fognak tenni.

Hirdetés

A következő a szabály:

  • A 2021. január 1. előtt megjelent eszközök esetében: A Surface eszközök az eszköz első megjelenésétől számított legalább négy évig kapnak meghajtó- és firmware-frissítéseket. Azokban az esetekben, amikor a támogatás időtartama négy évnél hosszabb, az utolsó szervizelés időpontja előtt közzétesz a cég egy frissített szervizelési végdátumot.
  • A 2021. január 1-jén vagy azt követően kiadott eszközök esetében: A Surface eszközök az eszköz első megjelenésétől számított legalább hat évig kapnak illesztőprogram- és firmware-frissítéseket. Azokban az esetekben, amikor a támogatás időtartama meghaladja a hat évet, az utolsó szervizelés dátuma előtt közzétesz a cég egy frissített karbantartási végdátumot.

A dokumentációban az oldal a Surface Pro 5-től kezdve egészen a nemrég megjelent Surface Laptop Go 3-ig mindent felsorol, mint ami jogosult a kiterjesztett támogatásra. Ez azt jelenti, hogy aki idén megjelent Surface eszközt vásárolt, az 2029-ig kap firmware-frissítéseket.

A firmware-frissítések értelemszerűen nem a operációs rendszer frissítését szolgálják, de attól még igenis fontosak. Ezek optimalizálhatják eszközünk működését, az akksi élettartamát, valamint növelhetik a gép teljesítményét és biztonságát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.