Hirdetés

Megint kitett magáért az MI: így énekli TheVR Jani, TheVR Pisti és Nessaj a Titanic betétdalát



|

Twitch- és YouTube-nézők tömegeinek ismerős orgánumokon szól a My Heart Will Go On.

Hirdetés

Ellentétben mondjuk az NFT-kel (nem helyettesíthető tokenekkel) a techvállalatok új lieblingjei, azaz generatív algoritmusok térhódítása többnek tűnik holmi gyorsan múló hóbortnál. A képek, videók és szövegek generálása mellett a hangokéra tekinthetünk még úgy, mint a mesterséges intelligencia forradalmának egyik frontjára.

Vitán felül annak is megvan a kockázata, hogy már számos cég - beleértve a Metát és a Google-t - rendelkezik olyan technológiával, amelynek nem kell több egy néhány másodperces, mintául használható hanganyagnál ahhoz, hogy képes legyen lemásolni bárki orgánumát. Ellenben ha nem lejáratásra szolgáló szöveget adnak az illető szájába, hanem a magyar könnyűzene termését, esetleg világslágereket, akkor máris sokkal szórakoztatóbb, és nem utolsósorban teljesen ártalmatlan a végeredmény.

Hirdetés

Ezzel próbálkozik a majki111 YouTube-csatorna gazdája is, aki streamerek, főként TheVR Jani, TheVR Pisti, valamint Nessaj mesterségesen generált hangján szólaltat meg ismert magyar dalokat és ezerszer hallott (igaz, így pont még nem) filmbetéteket a Jég dupla whiskyveltől (Charlie) az Eye of the tigerig (Survivor). De a csúcspont talán Celine Dion Oscar-díjas dala, a My Heart Will Go On, amely egy generáció agyába/szívébe égett bele a James Cameron rendezte Titanic 1997-es premierjét követően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.