Hirdetés

Megkegyelmez az Instagram, érkezik az egyik legtöbbet követelt funkció



|

Bizonyára sokan örülnek majd az Instagram-csevegő új funkciójának.

Hirdetés

Az Instagram már réges-rég nem az a szimpla, nosztalgikus hatású filterekkel nyakon öntött képmegosztó, mint az indulásakor volt, amit kiválóan szemléltet, hogy decemberben már 10 éve lesz, hogy a tulajdonos Meta (akkori nevén Facebook) elindította az Instagram Direct szolgáltatást, vagyis a privát üzenetek támogatását.

Az integrált csevegőnek ugyanakkor a mai napig megvan az a komoly hátránya, hogy nem lehet kikapcsolni az olvasási nyugtákat, azaz a partnerünk minden esetben tudni fogja, ha láttuk az üzenetét. A jó hír, hogy ez hamarosan megváltozik.

Hirdetés

A TechCrunch beszámolója szerint ugyanis a Meta-vezér Mark Zuckerberg és az Instagram élén álló Adam Mosseri egyszerre jelentették be, hogy a közösségi oldal már tesztel egy új funkciót, amivel kikapcsolhatjuk az olvasási értesítéseket. Ennek eléréséhez csak meg kell érinteni a chat másik résztvevőjének nevét, az így megnyíló menüben pedig deaktiválni a nyugtákhoz rendelt kapcsolót.

"Meghallgattuk a visszajelzéseiteket, és elkezdtünk tesztelni egy új funkciót, amellyel kikapcsolhatjátok a privát üzenetek olvasási nyugtáit. Az emberek hamarosan kiválaszthatják, hogy mások mikor láthatják, ha elolvasták az üzeneteiket."

-írta Mosseri. Az alábbi képernyőfotó alapján ugyanakkor az egy idő után automatikusan eltűnő üzeneteknél (Vanish mode) akkor is megmaradnak az elolvasásról szóló értesülések, ha egyébként kikapcsoljuk őket.

Arról sajnos nem kaptunk tájékoztatást, hogy pontosan mekkora körben tesztelik, vagy hogy mikor debütálhat az új megoldás, de az biztos, hogy már legfőbb ideje volt a dolognak, hiszen a szintén Meta-tulajdon WhatsApp esetében már 2014 óta elérhető a nyugtamentes csevegés. S ha már Zuckerbergék lendületbe jönnek, egy füst alatt a Facebook Messengert is bevonhatnák a programba, mivel itt ugyancsak hiányzik ez a praktikus lehetőség.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.