Hirdetés

Meglepő modell lehet az első OLED kijelzős iPad



|

Egy jelentés úgy tudja, hogy komoly fejlesztések előtt áll az almás táblák kijelzője, de nem ott debütál az OLED, ahol várnánk.

Hirdetés

Habár az iPhone-ban már évekkel ezelőtt megjelent a technológia, az iPadekben továbbra sem alkalmazza az Apple az élénkebb színeket és mélyebb feketéket nyújtó OLED paneleket. Még a kínálat csúcsát jelentő, 120 Hz-es megjelenítővel szerelt iPad Próban sem, ám a pletykák rendszeresen pedzegetik, hogy már közeleg a változás.

Ezt jósolja a dél-koreai The Elec friss jelentése is, az oldal szerint azonban erre még sokáig kell várni, mivel az Apple nem az iPad Próban, hanem egy másik, 10.8 colos tabletben használja majd először az OLED kijelzőt. Ez pedig a középkategóriás iPad Airre utalhat, jelenleg ugyanis ehhez jár pontosan ugyanekkora megjelenítő.

Hirdetés

Az iPad Pro éve pedig 2023 lehet, mivel a The Elec forrásai szerint ekkor bővül majd 11 és 12.9 colos, OLED paneles táblagépekkel az almás paletta. Az Apple jelenleg szintén 11 és 12.9 colos változatban kínálja a csúcs-iPadet, vagyis ez a méret a Pro-vonalat takarhatja.  

A koreai lap továbbá azt is tudni véli, hogy a 2023-ban érkező iPadek kapnak némi tuningot is a jövőre megjelenő OLED-es testvérükhöz képest.

Ezeket ugyanis állítólag már az iPhone-ban is használt rugalmas szerkezetű kijelzőkkel szerelik, míg a 2022-es modell merev panellel fut be. A rugalmas OLED egyik előnye, hogy nagyobb szabadságot enged a készülékház dizájnjában, például vékonyabb kávákat tesz lehetővé.

A The Elec szerint a cupertinóiak azért kezdenek a merev OLED-del, mert a rugalmas változat gyártása még mindig nem oldható meg olyan mennyiségben, ahogy ők szeretnék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.