Hirdetés

Meglepően alacsony áron kínálják kínai aukciós oldalakon az RTX 3060 kártyákat



|

Egyes beszámolók szerint a korlátozások miatt a kriptobányászok próbálnak minél előbb túladni a VGA-kon.

Hirdetés

Kínában az elmúlt hónapokban több olyan állami döntés is született, amivel igyekeznek visszaszorítani a kriptobányászatot. Az ország egyes részein komoly problémákat, áramkimaradásokat is okozott a terjedőben lévő tevékenység, amihez rengeteg magas teljesítményű videokártya kell, és ezért hatalmas az energiaigénye is.

A júniusi beszámolók alapján a kínai korlátozások sikeresnek tűnnek, ugyanis csökkenő trendet mutat a videokártyák ára, és normalizálódni látszik a GPU-piac. Ez különösen jó hír azoknak a felhasználóknak, akik csak játszani szeretnének, és nem a kripto miatt van szükségük új kártyákra.

Hirdetés

Vélhetően ezzel a jelenséggel függ össze hogy kínai aukciós oldalakon egyre több videokártya jelenik meg viszonylag normális és elérhető áron. Egyes oldalakon azt RTX 3060 kártyákat akár 270 dollárért, vagyis nagyjából 80 ezer forintért is meg lehet vásárolni, azt RTX 3060-nal ellátott laptopok pedig nagyjából 1000 dollárért, vagyis kb. 300 ezer forintért érhetőek el.

Emellett egyre nagyobb számban ajánlanak megvételre különböző Nvidia és AMD videokártyákat is, amelyeket jellemzően a kriptobányászok használnak, a jelek szerint tehát az intézkedések valamennyire sikeresnek bizonyultak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.