Hirdetés

Meglepően sokat tud a Sondors elektromos motorja, és nem is olyan drága



|

130 kilométeres hatótávot és 130 km/h csúcssebességet kínál a Sondors Metacycle, és "csupán" 5000 dollárt kérnek el érte.

Hirdetés

Az elektromos biciklikről ismert Sondors nemrég mutatta be a Metacycle nevű elektromos motorját. Ez 5000 dollárért 130 kilométeres hatótávot és 130 kilométer per órás sebességet kínál.

Kifejezetten olcsónak számít, a legtöbb ilyen megoldás annyiba kerül, mint egy új autó. Ráadásul a szakértők szerint a hatótávolsága is bőven elég egy napra. 

Az alumínium vázas, mindössze 90 kilogrammos motor eltávolítható, 4 kilowattórás akkucsomagot kapott, amit alulra helyeztek el.

Hirdetés

A töltés normál konnektorból 4 óra (Amerikában, 110 voltos megoldással), de 240 volton keresztül hamarabb lezajlik a folyamat. 

A hidraulikus fékek a Brembo tulajdonában lévő Bybre jóvoltából szolgálnak a motoron. Van egy mobiltartó doboz is vezeték nélküli töltővel a motoron, ha úgy érezzük, hogy telefonunk töltésére is elég a kakaó.

Persze a csúcssebesség mellett a hatótáv valószínűleg a töredékére csökken, így szokásos módon az elektromos járműveknél nem mindig lehet kitalálni, hogy mit bírnak a gyakorlatban, erről majd az eslő tesztek során tudhatunk meg többet, mindenesetre az irány reménykeltő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.