Hirdetés

Megnehezíti a tolvajok dolgát az iOS 17 következő nagy frissítése



|

Hasznos funkciót hoz az iPhone-ok beállításaiba az iOS 17.3.

Hirdetés

Ezen a héten alaposan megkavarta az állóvizet az Apple, hiszen a cég összes operációs rendszeréhez nagyobbacska frissítések érkeztek, köztük az új Journal alkalmazást, a Spatial Video-támogatást és egyéb érdekességeket is elhozó iOS 17.2-vel.

Itt azonban még mesze nincs vége az iPhone-t hajtó platform toldozgatásának, a cupertinóiak ugyanis ezzel párhuzamosan elérhetővé tették a következő jelentősebb update, az iOS 17.3 béta kiadását, amelyben máris felfedeztek egy figyelemre méltó funkciót a tesztelők.

Hirdetés

A Macworld beszámolója szerint az iOS 17.3 egy új, lopásellenes megoldással bővül, amit aktiválva nehezebb lesz elvégezni bizonyos beállításokat, ha távol vagyunk az általunk leggyakrabban látogatott helyektől, például az otthonunktól vagy a munkahelyünktől. Itt olyan műveletekre kell gondolni, mint az Apple ID jelszavának módosítása, a telefon jelkódjának átírása vagy a tárolt jelszavak megtekintése.

A Stolen Device Protection kifejezetten arra az esetre szól, amikor a tolvajnak a jelkódunkat is sikerült megszereznie. Ennek birtokában az enyves kezű elemek eddig nagyjából szabad kezet kaptak a készülékünk felett, a beállítást aktiválva viszont az érzékenyebb műveleteknél a kódon túl arc- vagy ujjlenyomatos azonosítást is kérni fog a rendszer, illetve az Apple egy 1 órás késleltetést is beépített a védelembe.

A funkciót az Beállítások > Face ID és Jelkód almenüben találhatják azok, akik részt vesznek a béta programban. Az iOS 17.3 emellett egy további újdonságot is tartalmaz az Apple Music repertoárjához hozzáadott közös lejátszási listák képében. Ez korábban az iOS 17.2 bétájában is felbukkant, ám a végleges kiadás mégsem tartalmazta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.