Hirdetés

Megnevezte a 2021-es év emberét a Time magazin, a győztest jól ismeritek ti is



|

Jól ismert személy csatlakozott az elmúlt közel 100 év legbefolyásosabb nevei közé.

Hirdetés

Az amerikai Time magazin 1927 óta választja ki az év emberét, a cím történetének közel száz éve alatt pedig olyan személyek kapták meg az adott esztendő legbefolyásosabb illetőinek járó elismerést, mint Charles Lindbergh, Winston Churchill, vagy az 1956-os forradalom magyar harcosai.

A modern tech cégek világából eddig Jeff Bezost (1999) és Mark Zuckerbeget (2010) választották be a klubba, az idei győztes azonban maga is kapcsolódik a témához, a 2021-es év embere ugyanis a PayPallel feltört Elon Musk lett, aki ma leginkább a Tesla és a SpaceX élén formálja az emberiség jövőjét.

Hirdetés

A Time elsőként a Twitteren közölte az eredményt, a posztban egyből leleplezve a címlapot is, amin ezúttal a komolyabbik arcát mutatja a viccelődésre hajlamos üzletember.  

Ami pedig a döntés magyarázatát illeti, az újság a következőként indokolja Elon Musk kiválasztását:

"Egy egzisztenciális válságra kínált megoldásért, a technológiai titánok korának lehetőségeinek és veszélyeinek megtestesítéséért, a társadalom legmerészebb és legmegrendítőbb átalakításainak ösztönzéséért Elon Musk a Time 2021-es év embere."

Az kétségtelen, hogy a dél-afrikai születésű vállalkozó érdekeltségei mély nyomot hagytak a korunkon. A 2003-ban alapított Tesla Motors ma a világ legértékesebb autógyára, olyan nagy múltú neveket gyűrve le, mint a General Motors, a Toyota vagy a Daimler, de ami még fontosabb, hogy lényegében ez a cég adott lendületet az egész iparágat átformáló elektromos forradalomnak is. A Tesla részvényeinek szárnyalásával pedig néhány hónapja már ismét Musk a világ leggazdagabb embere,  

S ha ez nem lenne elég, az év emberének portfóliójában még ott találjuk a Föld körüli pályát internetes műholdak ezreivel teleszóró Starlinket és a kereskedelmi célú űrutazás egyik úttörőjét, a SpaceX-et is, amely a következő Holdra szállásban és az emberiség Marsra juttatásában is komoly szerepre pályázik.

Musk tevékenységét persze nem nézi mindenki jó szemmel. Az üzletembert sokat kritizálták például a kriptovaluták és a Tesla részvényeinek árfolyamát befolyásoló tweetjei, az adóoptimalizálási módszerei, vagy éppen a 2018-as thaiföldi barlangi mentőakció alatt tanúsított magatartása miatt, amikor is lepedofilozott egy brit búvárt, aki segédkezett a bent rekedt gyerekek kimenekítésében.

Az év embere cím apropóján a Time videós interjút és egy hosszabb cikket is közölt a milliárdossal, ezeket ide kattintva lehet megtekinteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.