Hirdetés

Megölte az Uber-sofőrjét egy nő, aki azt hitte, hogy éppen elrabolják



|

Az utas azt állítja, hogy veszélyben érezte magát, ezt azonban semmi sem támasztja alá.

Hirdetés

Az Uber ugyan sokáig próbálkozott a hús-vér sofőröket lecserélő önvezető autók kifejlesztésével, ám a technológiai akadályokat látva 2020-ban feladta ezt a projektet, az aktuális adatok szerint pedig jelenleg már több mint 3,5 millióan fuvaroznak a 2009 óta elérhető alkalmazásnak.

A sokak által mellékállásként űzött sofőrködés azonban cseppet sem veszélytelen foglalkozás, amit most egy tragikus eset bizonyít az Egyesült Államokbeli El Pasóból.

Hirdetés

A Gizmodo beszámolója szerint a Mexikóhoz közel fekvő településen egy nő június 16-án többször is fejbe lőtte az Uber-sofőrjét, mert állítása szerint azt hitte, hogy a vezető el akarja rabolni, amikor meglátott egy táblát, amely a határ túloldalán fekvő Juarezt jelezte előre. Az áldozat, az 52 éves Piedra Garcia mindössze három hete dolgozott a fuvarcégnél, az elkövető Phoebe D. Copast (48) a helyszínen letartóztatták.

Az áldozat, Piedra Garcia. Forrás: Fundraiser
Az áldozat, Piedra Garcia. Forrás: Fundraiser

Garcia ugyan csodával határos módon túlélte a többszörös fejlövést, ám élete hátralevő részét öntudatlanul, lélegeztetőgépre kötve kellett volna töltenie, ezért a családja úgy döntött, hogy lekapcsolják a létfenntartásról, ami időközben meg is történt. Copast most emberöléssel vádolják, és csak 1,5 millió dolláros óvadék ellenében szabadulhat.

A rendőrségi nyomozás eddigi eredményei alapján semmi sem támasztja alá, hogy a nő valóban megijedt, vagy hogy a sofőr letért volna az úti célhoz vezető vonalról. A vádlottat állítólag megijesztő táblán jelzett Juarez 7 km-re fekszik a tragédia helyszínétől, s habár az Uber több lehetőséget is biztosít az utasoknak a segélyhívásra, az utas egyikkel sem élt a fegyver elsütése előtt.

Az áldozat családja egy Fundraiser kampányt indított az elhunyt sofőr kórházi költségeinek fedezésére, amelyre cikkünk írásáig már közel 100 ezer dollár gyűlt össze.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.