Hirdetés

Mégsem halott a Windows 10? A régi rendszerbe is érkezhet egy izgalmas, új funkció



|

Túl népszerű a régi operációs rendszer, ezért a redmondiak ide is elhozhatják a Copilot AI-asszisztenst.

Hirdetés

A Microsoft egy ideje mindent megpróbál bevetni, hogy minél kevesebb ember számára legyen vonzó a Windows 10, ezért az idén beszüntették a 2015-ben megjelent operációs rendszer értékesítését, majd azt is bejelentették, hogy a támogatás 2025 októberi lejártáig már nem szállítanak több funkciófrissítést a platformhoz.

A legújabb kimutatások szerint azonban a régi rendszer továbbra is sokkal népszerűbb, mint a 2021 óta elérhető Windows 11, ezért a redmondiak is visszatáncolhatnak, és mégis elhozhatják a Windows 10-be az utód egyik legfontosabb újdonságát, a Copilotot.

Hirdetés

Ahogy az a házon belüli tesztünkből is kiderül, a Copilot egy sokoldalú mesterséges intelligenciás okosasszisztens, amely ChatGPT-t hajtó technológián alapulva generatív funkciókkal ruházza fel a Windowst és a Microsoft 365 irodai programcsomagot. A megboldogult Clippy és Cortana szteroidokon nevelt utódjának tekinthető AI-szolgáltatás hivatalosan a 23H2-es frissítéssel került be a repertoárba, a Windows Central szerint pedig idővel a Windows 10-be is beköszönhet.

A portál saját, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, hogy habár a Microsoft mindent megtett, hogy döglött lónak állítsa be a Windows 10-et, a platform továbbra is egymilliárd felhasználóval rendelkezik, miközben az agyonreklámozott Windows 11 csupán 400 millió környékén jár, így az MI-re nagyban építő redmondiak egyszerűen nem hagyhatják parlagon heverni az előző generációs operációs rendszerben rejlő lehetőségeket.

A Windows 10 támogatásával egy csapásra több mint a háromszorosára nőne a potenciális Copilot-felhasználók száma, és mivel a Microsoft számára most az AI-szolgáltatások népszerűvé tétele a legfontosabb feladat, a vállalat végül lenyelheti azt a blamázst, hogy a korábbi riogatás ellenére mégis elhoz egy lényeges, új funkciót a régi operációs rendszerre.

Arra ugyan nincs garancia, hogy a Windows Central forrása nem téved, egyéb jelentések szerint viszont a redmondiak időközben egyébként is feladták a minden jel szerint zsákutcának tűnő Windows 11 győzelmébe vetett hitet, ezért már 2024-ben kiadhatják a reményeik szerint több embert megszólító Windows 12-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.