Hirdetés

Mégsem kap 200 megapixeles kamerát a Samsung Galaxy S22?



|

Rekorddöntés helyett egy ismert szenzorral érkezhet az új mobil.

Hirdetés

Habár a Samsung következő csúcsmobilja, a Galaxy S22-széria valószínűleg csak a jövő év első felében fut majd be, már most is élénk találgatás folyik körülötte. Legutóbb például májusban jósolta róla az Ice Universe nevű szivárogtató, hogy az Ultra kiadás fejlettebb optikai zoommal és az AMD dedikált grafikus chipjével érkezhet.  

Ezúttal pedig ismét Ice Universe van porondon, aki újabb értesüléseket osztott meg az S22 kamerájáról a kínai Weibo közösségi oldalon.

Hirdetés

A telefon kapcsán korábban voltak olyan pletykák, hogy egy 200 megapixeles hátlapi kamerával érkezhet, ami jelentős ugrás lett volna a Galaxy S21 Ultrában található 108 megapixeles ISOCELL HM3 szenzor után. Ice Universe viszont most hűti a kedélyeket: szerinte majdnem biztos, hogy a következő generáció is a HM3-at fogja használni, csak egy valamivel "csiszoltabb" verzióban.

A szenzációs pletykákat félretéve ez annyira nem meglepő, hiszen a megapixelek hajkurászása főként a hirdetéseken mutat jól, a képminőségről önmagában nem sokat árul el. Ezen a területen pedig vannak gondok a Samsungnál, mivel az irányadónak tekintett DXOMARK-ranglistán a gyártó mobiljai a TOP10-ben sincsenek benne, miközben számos, jóval kisebb felbontású szenzorral szerelt telefon előzi őket.

A 108 megapixeles ISOCELL HM3 felbontása ráadásul még mindig az élvonalat képviseli, tehát a Samsungnak nincs különösebb oka sietni az ugrással. Azt ugyanakkor valószínűsítik a pletykák, hogy a színfalak mögött a koreaiak már tényleg fejlesztik a 200 megapixeles szenzort, méghozzá a Xiaomivel közösen, akikkel a világ első, 100 megapixelt meghaladó szenzorát, az ISOCELL Bright HMX-et is letették az asztalra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.