Hirdetés

Mégsem lépi meg az Apple az iPhone 16 egyik merész változtatását?



|

Gyakorlatilag élőben szivárognak ki az almás cég aktuális tervei az iPhone 16-széria kapcsán.

Hirdetés

A következő generációs iPhone-ok megjelenéséig ugyan jó eséllyel még 9 hónapunk van hátra, ám a szivárogtatók egy ideje már a jövőre érkező modelleket is pedzegetik, így hát nem kell csodálkozni azon, hogy az iPhone 16 széria is gyakori főszereplője a jövőt fürkésző pletykaáradatnak.

A 2024-es felhozatal kapcsán a MacRumors erről korábban azt írta, hogy az iPhone 15-ben debütált Művelet-gomb már egy haptikus visszajelzésekkel ellátott érintésérzékeny felület lehet, az oldal legfrissebb értesülései viszont ellentmondani látszanak ennek.

Az almás pletykákra szakosodott portálnak ugyanis állítólag hozzáférése van a prototípusokra vonatkozó aktuális tervekhez, amelyek alapján az Apple időközben visszakozott, és a "Proto2" néven futó dizájnon kisebb lett a Művelet-gomb, így az már jobban hasonlít az iPhone 15-ön látott változathoz. Habár a források csak a formai változást erősítik meg, a lépés azt sejteti, hogy a gyártó már nem érintésérzékeny megoldásban gondolkodik.

Hirdetés

A MacRumors értesülései szerint az Apple korábban három eltérő dizájnt is tesztelt a hangerőgombot, a Művelet-gombot és a várhatóan ebben a szériában bemutatásra kerülő, kifejezetten videózásra szolgáló Rögzítés-gombot illetően. Az első prototípuson még egyesített hangerőgombok voltak egy kisebb Művelet-gombbal, míg a másodikon nagyobb lett a Művelet-gomb és felbukkant a Rögzítés-gomb, a harmadikon pedig külön hangerőgombokat lehetett látni egy nagyobb Művelet-gombbal és egy Rögzítés-gombbal.

Így jutottunk vissza a Proto2-es különálló hangerőgombokhoz és kisebb Művelet-gombhoz, ami összességében az iPhone 15 Prót és 15 Pro Maxot idézi. A híroldal ugyanakkor figyelmeztet, hogy az Apple tervei további módosításokon eshetnek át, így még több epizódot is hozhat a gombok szappanoperája. A haptikus oldalsó gombok kapcsán egyébként évek óta megy a találgatás, így nem ez lenne az első alkalom, hogy az Apple nem váltja be az ehhez fűződő várakozásokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.