Hirdetés

Mégsem lesz akkora durranás az iPhone 15 Pro Max, mint sokan remélik?



|

Egy friss pletyka igyeksztik hűteni a várakozásokat az Apple új csúcskészüléke kapcsán.

Hirdetés

Ha hihetünk az eddigi szivárgásoknak, a várhatóan ősszel debütáló iPhone 15-széria az Apple történetének talán legrosszabbul titkolt frissítése, a készülékek kapcsán ugyanis még az ilyenkor szokásosnál is több pletyka kering a világhálón.

Így aztán az iPhone 15 Pro és Pro Max egy egész izgalmas generációváltásnak ígérkezik, a készülékek ugyanis az új, A17-es processzor mellett több memóriát, vékonyabb kávákat, módosított titán tokozást, a nagyobb modell esetében pedig még egy periszkópos kamerát is tartogatnak. Egy friss jelentés viszont arra utal, hogy nem minden fog változni az előző generációhoz képest.

Hirdetés

A szivárgás ezúttal Revegnustól érkezik, aki egy rövid listán mutatta be az iPhone 15 Pro Max legfontosabb tulajdonságait. A jó hír, hogy az A17 Bionic chip már szerinte is a fejlettebb, 3 nm-es gyártási eljárással készül majd (az A16 egy 5 nm-es lapkán alapszik), és hogy az Apple 6-ról 8 GB-ra növeli a mobilban elérhető LPDDR5 memória mennyiségét.

Ezeken túlmenően viszont az M12-es típusú kijelző és a kamerában megbúvó IMX803-as Sony szenzor is teljesen ugyanaz lesz, mint a jelenlegi zászlóshajó iPhone 14 Pro Maxben, miközben korábban azt is csiripelték a madarak, hogy az iPhone 15 Pro Max már megkaphatja az IMX903-as képalkotót.

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a OLED-panel és a képérzékelő szenzor megtartása még egyáltalán nem zárja ki a fejlődést. Egyrészt a kijelző hangolásával és optimalizálásával még megeshet, hogy az iPhone 15 Pro Max megjelenítője jobb értékeket produkál majd a szintetikus teszteken - nem, mintha az efféle különbségeket képes lenne kiszúrni az átlagos felhasználó.

Másrészt a kamera esetében a nagyobb zoomtartományt kínáló periszkópos lencse esetleges bevezetése már önmagában is jelentős fejlesztésnek tekinthető, ami mellett még mindig ott a lehetőség, hogy a cupertinóiak az A17 Bionic processzor képességeit kihasználva szoftveres trükkökkel csiszolják tovább az elkészült képek minőségét.

Mindet figyelembe véve tehát kár lenne előre temetni az iPhone 15 Pro Maxet, azt azonban most sem árt leszögezni, hogy minden eddigi értesülésünk puszta pletyka, így továbbra is van esély meglepetésekre, legyen szó akár kellemes, vagy kellemetlen csalódásokról.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.