Hirdetés

Mégsem olyan válogatós a PlayStation 5, amikor SSD bővítésről van szó



|

Részletes videóban jártak utána, hogy milyen hatással van a gép teljesítményére egy, a minimális követelményeknek sem megfelelő SSD.

Hirdetés

A PlayStation 5 tulajoknak egészen a közelmúltig várniuk kellett a konzol tárhelyének bővítésére, a Sony azonban végre kiadta a frissítést, mely aktiválta a konzolban található M.2 SSD foglalatot. A képlet azonban nem ilyen egyszerű, hiszen nem elég egy bármilyen, fizikailag beillő tárhelyet bepattintani a gépbe.

A Sony masinája egészen válogatós a hardvereket illetően, a kritériumok alapján tényleg csak a leggyorsabb SSD-k alkalmasak a gép bővítésére.

Hirdetés

Az alapos kísérleteiről elhíresült Digital Foundry a frissítés után kíváncsi volt, hogy a PlayStation 5 tényleg elutasít-e egy olyan PCIe 4.0-ás SSD-t, ami írásban nem éri el a minimum elvárását a konzolnak. Ehhez a 250 GB-os Western Digital SN750 SE-t választották, ami a maga 3200MB/s olvasási sebességével alaposan elmarad a Sony által előírt 5500MB/s-tól.

A tesztekből kiderült, hogy a gép semmilyen teljesítménybeli hátrányt nem szenvedett el a lassabb SSD miatt. A játékok ugyanúgy futottak, mint egy jóval gyorsabb, WD SN850-nel szerelt PlayStation 5-ön, sőt még a töltési idők sem lettek jelentősen nagyobbak. Egyedül a játékok másolása okozott gondot az elvárások alatt teljesítő tárolónak.

Ezek alapján tehát nyugodtan lassabb SSD-vel is lehet bővíteni a PlayStation 5-öt, a videó készítői azonban hozzátették, a jövőben érkezhetnek majd olyan címek, amik tényleg kihasználják a minimálisan elvárt 5500MB/s-os olvasási sebességet, amikor már jelentkezhetnek teljesítménybeli problémák lassabb háttértárak esetén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.