Hirdetés

Mégsem tűnik elsöprő sikernek az iPhone XR és az iPhone XS Max



|

Az Apple csökkentette a megrendeléseit, az elemzők pedig a várakozásaikat adták lentebb. A jelek szerint inkább az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus népszerűek.

Hirdetés

A StreetAccount forrásai szerint számos befektetéssel foglalkozó cég módosítja az előrejelzéseit, amelyek az Apple iPhone-ok eladásaira vonatkoznak. A Longbow Research például arra jutott, hogy az Apple 20 és 30 százalékkal csökkentette az iPhone XS Max és az iPhone XR megrendeléseit, vagyis ezekből a modellekből kevesebbet kell majd gyártani, mert nem annyira népszerűek. Az Apple eközben kénytelen fokozni az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus gyártását. 

Hirdetés

A JP Morgan elemzői eközben szintén arra számítanak, hogy az Apple visszavesz a megrendeléseiből, és állítólag már azzal is gond van, hogy nem tudják még tovább növelni a haszonkulcsot. A JP Morgran szerint az iPhone XR az új eladott iPhone-ok 39 százalékát teheti ki 2018 második felében, pedig nemrég még 47 százalékra tippeltek a szakértők. 

A Reuters pedig arról adott hírt, hogy az Apple egyik fő beszállítója, amelyik a Face ID technológiájáért felel, szintén csökkentette az előrejelzéseit az árbevétel és a nyereség kapcsán. A Lumentum a vártnál kevesebb megrendelést kapott egy nagy tech cégtől, amelyik a legnagyobb ügyfele a 3D-s alkatrészek piacán. Az elemzők szerin ez az Apple. 

Az általában nagyon pontos becsléseket adó Ming-Chi Kuo maga is mérsékelte a várakozásait, 100 millió helyett már csak 70 millió iPhone XR fogyhat szerinte a készülék első 12 hónapja során. A gondot a túl magas ár és az ehhez társuló nem annyira lenyűgöző dizájn okozhatja, illetve az androidos riválisok, mint a Huawei Mate 20 és a Mate 20 Pro. 

Az elemzők szerint ezúttal valódi problémával néz szembe az Apple, amelynek a részvényárfolyama a tőzsdén is jelzi a pánikhangulatot. Vajon segít majd a fekete péntek? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.