Hirdetés

Megszólalt az amerikai olajvezetékek rendszerét összeomlasztó hackercsapat



|

A Darkside állítása alapján a kibertámadás nem politikai indíttatásból történt.

Hirdetés

Az USA egyik legnagyobb olajvezetékét működtető Colonial Pipeline teljes működése leállt az előző héten egy időre, amikor egy kibertámadás hatására a teljes rendszert sikerült a hackereknek levágnia az internetről.

A Colonial kénytelen volt közel 9 ezer kilométeres szakaszon lezárni a vezetékeket, a vállalat munkája átmenetileg teljesen megbénult. Az ügyben már nyomoz az FBI, viszont ezúttal megszólalt a támadásért felelős hackercsapat is.

Hirdetés

A Vice Motherboard beszámolója alapján a Darkside egy dark web oldalon osztott meg egy rövid közleményt, amiben a csapat kifejti, hogy a Colonial Pipeline kibertámadása bármilyen politikai nézettől és indíttatástól független volt. A hackerek hozzátették, hogy nem céljuk a társadalmi problémákat létrehozni, hanem egyszerűen a pénzszerzés motiválta őket.

Az amerikai hatóságok továbbra is nyomoznak az ügyben, és próbálják kideríteni, hogy ténylegesen állt-e másik nemzet a támadás mögött. Az FBI megerősítette, hogy a Darkside ransomware okozta a problémát, ami az orosz hackercsapathoz köthető. Joe Biden ehhez kapcsolódóan amerikai elnök kijelentette, hogy nincsen bizonyíték arra, miszerint az orosz kormány részt vett volna a kibertámadás megszervezésében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.