Hirdetés

Megszűnik a DIGI egyik alapszolgáltatása – így kerülheted el az adatvesztést



|

A DIGI egyik legrégebbi szolgáltatása tűnik el hamarosan a palettáról.

Hirdetés

A magyar internetezők többsége a világ nagy részéhez hasonlóan jó eséllyel a Google Gmail szolgáltatását használja az e-mailforgalma lebonyolításához, azonban bőven akadhatnak olyan ügyfelek, akik ilyen-olyan okokból valami másra szavaznak.

Egészen eddig a 30 éves múltra visszatekintő DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. is a felhasználók rendelkezésére állt a saját e-mail megoldásával, ám most kiderült, hogy a cég ügyfelei már csak néhány hónapig férhetnek hozzá a megszokott címükhöz.

Egy olvasói levél nyomán elsőként a Media1 hívta fel rá a figyelmet, hogy a DIGI a szolgáltatás megszűnéséről értesíti az előfizetőit, a változtatásnak pedig egy tájékoztató oldalt is szentelt a 2022 óta már az Antenna Hungária érdekeltségébe tartozó vállalat. Erre kattintva kiderül, hogy a döntés a @digikabel.hu, @hdsnet.hu @invitel.hu, @fibermail.hu @vnet.hu, @globonet.hu, @euroweb.hu, @eol.hu, @dunaweb.hu, @anet.hu, @profinter.hu vagy @kulturnet.hu végződésű címeket érinti, amelyek már csak július 31-ig lesznek elérhetők.

Hirdetés

A DIGI azt ajánlja, hogy aki szeretné megőrizni a postafiókja tartalmát, az egy levelezőkliensen belül oldja meg az e-mailek lementését, a további problémák elkerülése végett pedig a közösségi oldalakon, az Ügyfélkapun és más szolgáltatásokban is állítsa át a kapcsolatként megadott címet, amennyiben az érintett a szolgáltatás beszántásában. Mindemellett a cég december 31-ig biztosítja az üzenetek átirányítását egy szabadon megadható új fiókra, amit a DIGI ügyfélkapu Szolgáltatások > E-mail menüpontban lehet beállítani, illetve a 1272-es telefonszámon és a DIGI Pontokon is igényelhető.

A döntés okáról a cég csak annyit közölt, hogy a szolgáltatások felülvizsgálata miatt került sor az e-mail címek kivezetésére. Az idei évben egyébként nem ez lesz az egyetlen nagy változás a vállalatnál, mivel a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. eladásakor az új tulajdonos csak két évre kapott névhasználati jogot, így nagy esély van rá, hogy az ugyanazon cégcsoporthoz került Vodafone Magyarországhoz hasonlóan ezt is átkeresztelik még valamikor 2024 során.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.