Hirdetés

Megszűnik a tévés YouTube Kids alkalmazás - ez lesz helyette



|

A Google fontos változtatást hajt végre a gyerekeket célzó szolgáltatás elérésében.

Hirdetés

A hagyományos televíziózáshoz hasonlóan a YouTube a gyerekeknek szóló csatornák helyét is átvenni látszik, hiszen világszerte rengeteg szülő ülteti a porontyát a streamingszolgáltatókat is lenyomó videómegosztó rajzfilmjei és műsorai elé.

Az üzemeltető Google erre reagálva még 2015-ben indította el a YouTube Kids platformot, amely kizárólag a kicsiknek készített tartalmakra koncentrál, kiszűrve a nagykorúakat célzó feltöltéseket és hirdetéseket, valamint szerteágazó felügyeleti lehetőségeket is biztosít. Most viszont egy fontos változás előtt áll a szolgáltatás, ami végső soron gördülékenyebbé teheti a felhasználói élményt.

Hirdetés

A Google ugyanis nemrég közleményben tudatta, hogy júliusban visszavonja a YouTube Kids különálló okostévés alkalmazását, így a nézők a továbbiakban csak a normál YouTube appon keresztül érhetik majd el a platformot. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a videómegosztó elindításakor a gyerekeknek létrehozott profilt kell kiválasztani a "Ki nézi" felületen, és a kliens automatikusan a YouTube Kidsre vált, az eddig megszokott kezelőfelülettel.

A Google eredetileg tavaly májusban tette elérhetővé a Kidset a fő alkalmazáson keresztül, a tévés alternatíva elkaszálását pedig úgy indokolja a cég, hogy ezzel kényelmesebbé válik a szolgáltatás használata, mivel nem kell majd két alkalmazás között ugrálni. Fontos viszont megjegyezni, hogy a változtatás csak az okostévékre vonatkozik, iOS-en és Androidon továbbra is elérhető marad a különálló YouTube Kids app.

Hogy aztán ez később is így marad-e, az egyelőre rejtély, a Google mindenesetre nem adott arra utaló jelet, hogy a mobilos kliensek visszavonását tervezi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.