Hirdetés

Megszűnik a világ legnagyobb, bankkártyaadatokat áruló oldala



|

A dark weben üzemelő Joker's Stash hét év után leáll. Senkinek nem fog hiányozni.

Hirdetés

Bár nehéz ezt pontosan megítélni, pláne úgy, hogy nem vagyunk igazán járatosak a dark weben, de jó eséllyel a Joker's Stash volt a legnépszerűbb olyan oldal, ahol lopott bankkártyaadatokat lehetett adni-venni. 2014-ben alapították, viszont üzemeltetője most úgy döntött, leállítja az egészet.

Azt nem tudni, mi áll a döntés hátterében, de mindenképp üdvözlendő. A kártyaadatokhoz elsősorban különböző fizetési rendszerek feltörésével jutottak hozzá az illetéktelenek, akik mindenféle rejtett fórumokon kívántak továbbadni rajtuk, a vásárlók pedig a tulajdonosok számlájának lenullázásával vettek tartalmakat, egyebek mellett játékkulcsokat, amiket aztán sokszor legálisan működő piactereken, például a G2A.com-on adtak tovább.

Hirdetés

Becslések szerint több mint egymilliárd dollár értékű bitcoin cserélhetett gazdát az oldalon. A bezárásban szerepet játszhatott, hogy állítólag egyre rosszabb volt a lopott adatok minősége, hogy a site üzemeltetője októberben koronavírusos lett, továbbá az, hogy december 17-én, egy rendőrségi razzia során a szerverek jó részét lefoglalták - ez azonban csak ideiglenesen ütötte ki a Joker's Stasht. A Gemini Advisors szerint ugyanakkor az, hogy ez az oldal megszűnik, nem jelenthet megnyugvást, mert léteznek más fórumok, amiket az ilyesmi bizniszben utazók hasonlóan könnyen megtalálhatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.