Hirdetés

Megszüntette korlátlan adatopcióit a Vodafone



|

Miután augusztusban megtévesztő reklám miatt kellett ügyfeleit kompenzálnia, a Vodafone most kivette kínálatából az akkor problémásnak talált csomagokat.

Hirdetés

Augusztusban számoltunk be arról, hogy a Gazdasági Versenyhivatal elmarasztalta a Vodafone-t, mivel a szolgáltató egyes mobilnet-kiegészítő díjcsomagjait korlátlanként hirdette, valótlanul. A cég elismerte a jogsértést, és 60 millió forintos bírsággal zárult az ügy.

Amint arról a HWSW írt, a Vodafone Pass kiegészítő csomagok október 24-én eltűntek a kínálatból, viszont azok, akik már előfizettek a Video Passre, a Social Passre, a Maps Passre vagy a Music Passre, 2023. március végéig használhatják ezeket.

Hirdetés

A csomagok segítségével bizonyos tartalmakat úgy lehetett fogyasztani, hogy azok adatforgalma nem került levonásra a havi keretből, viszont egyes, például a közösségi alkalmazásokban működő funkciók mégis merítették azt. A Vodafone Pass-ok esetében az is problémás volt, hogy  sértették az uniós netsemlegességi jogszabályt. 

A Magyar Telekom már korábban lépett és kivezette hasonló opcióit, a Yettelnél még elérhető a Yettel TV IPTV-szolgáltatás, de nem lepődnénk meg, ha idővel ez is megszűnne.

Október 24-étől a Vodafone Magyarország új, lakossági sávos kedvezményt is bevezetett Vodafone One néven, mellyel a legalább egy Vodafone mobil és vezetékes szolgáltatással rendelkező ügyfelek sávos díjkedvezményt, illetve egyéb kedvezményeket (pl. készülékkedvezmény, havi állandó plusz adatkeret) kaphatnak a szolgáltatótól. A Vodafone One-t minden, meghatározott tarifával rendelkező ügyfél számára automatikusan aktiválja a szolgáltató a mai naptól kötött, vagy meghosszabbított határozott idejű szerződések esetében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.