Hirdetés

Megváltozik a Microsoft 365 egy vitatott funkciója



|

Miután a munkahelyi megfigyelés elősegítésével vádolták a Microsoftot, a redmondi óriás változtat.

Hirdetés

A Microsoftot a Microsoft 365 egyik eszköze miatt nemrég azzal gyanúsították, hogy gyakorlatilag elősegíti a munkahelyi megfigyelést, a Productivity Score funkcióval ugyanis a menedzserek számszerűen mérhetik a dolgozók teljesítményét, és a pontszám közben nem is feltétlenül mérvadó. Minderről korábbi írásunkban részletesen is beszámoltunk

A kritikát követően a Microsoft úgy döntött, változtat a vitatott funkción, tekintettel a magánszférára. A redmondiak eredeti célja az volt a funkcióval, hogy az IT-seknek segítsenek átlátni, a dolgozók hogyan használják a technológiát. 

Hirdetés

Az ötlet balul sült el, mert lehetővé tette a munkavállalók utáni kémkedést, megfigyelést. Emiatt a Microsoft most kiveszi a felhasználóneveket a funkcióból, és innentől kezdve csak szervezeti szinten összesíti az adatokat. Így mostantól a cégeknél senki nem tudja majd, hogy az egyedi felhasználók miként használják az appokat és szolgáltatásokat a Microsoft 365-ön belül. 

Más analitikai eszközöket eszközszinten alkalmaznak, a cél itt is a hibák felderítése és a proaktív támogatás. A Microsoft szerint sosem akarták mérni a dolgozók produktivitását, csak a cégen belüli technológiai használatot akarták vázolni az IT-s részlegek munkájának megsegítésére. A jövőben jobban nyomatékosítják majd, hogy mit követnek és mit nem. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.