Hirdetés

Megvan, hogy melyik mobil hozhat először 100 wattos gyorstöltést



|

Míg a nagyok éppen a gyárilag a telefon mellé csomagolt töltőn akarnak spórolni, akadnak olyanok is, akik pont a mobiltelefon gyorstöltés funkciójára koncentrálnak.

Hirdetés

Lehet, hogy az Apple minden új iPhone, a Samsung pedig néhány új mobil dobozából már kihagyná a töltőt arra hivatkozva, hogy úgyis mindenkinek sok adaptere van otthon, illetve így jobban védhető a környezet és valamennyit spórolhatnak az előállítási költségeken. Azonban az egyre élesebb vita rámutat, hogy a kigyulladó, olcsó és gagyi töltők így jobban elterjedhetnek, vagyis a jó tápon és töltőn nem szabad spórolni. Továbbá az új csúcsmobilok mindig egyre gyorsabb töltésre képesek, ehhez pedig bizony új, kifejezetten az adott modellhez fejlesztett adapter kell általában, mint az androidos mezőny mostanában mutatja (működni egy másik szupertöltő is működhet, de sokszor jóval lassabb sebességgel). A Realme tehát nem valószínű, hogy kihagyná a dobozból az új, 100 wattos gyorstöltőjét. 

Hirdetés

Ezt állítólag már ebben a hónapban bemutatja egy új mobillal. Az Oppo ártakarékos márkája eddig a fő cég 30 wattos VOOC technológiáját használta, de a 65 wattos Super Dart töltés már adott a Realme X50 Prónál. Hamarosan pedig itt az Ultra Dart technológia, ami 100, sőt, 120 wattos teljesítményre is képes lehet. Ez 3 perc alatt egyharmadra töltene egy 4000 mAh-s akkut, a teljes töltés pedig 10 percet venne igénybe. Azt nem tudni, hogy az akku élettartamára ez milyen hatással lenne. 

100 wattos gyorstöltőn egyébként a Xiaomi is dolgozik egy ideje, az egy 4000 mAh-s akkut 17 perc alatt tankol fel. A piac leggyorsabb már elérhető megoldása pedig a Realme és az Oppo 65 wattos technológiája, ami a fenti feladatot 35 perc alatt teljesíti. Hamarosan 65 wattra vált a OnePlus is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.