Hirdetés

Megvan, hogy mikor rendezik a Microsoft fejlesztői konferenciáját



|

Tavalyhoz hasonlóan a Build 2021-re is virtuális keretek között kerül sor, az eseményből talán a Windows 10 új változatairól is többet tudhatunk meg.

Hirdetés

A Microsoft 2011 óta rendezi meg a Build néven futó éves fejlesztői konferenciáját, ahol többek között a Windows, az Xbox, az Azure, valamint a Microsoft 365 szolgáltatásokhoz kapcsolódó szoftverekről tartanak előadásokat. A koronavírus miatt az esemény már tavaly is online zajlott, akkor például az appok fejlesztését megkönnyítő Project Reunionról és a Lists alkalmazásról rántották le a leplet.  

Most pedig hivatalossá vált az idei Build időpontja is, a 2021-es konferencia május 25-től 27-ig tart majd. A dátumot elsőként a ZDNet szivárogtatta ki, de később a Microsoft is megerősítette a portál értesülését. Ez azt jelenti, hogy nem szakad meg a hagyomány, a Buildet ugyanis 2017 óta minden évben májusban tartották (előtte volt példa őszi és nyári eseményekre is).

Hirdetés

Ami pedig a Build 2021 lehetséges bejelentéseit illeti, az elmúlt hónapok híresztelései bőven szolgáltatnak tippeket a találgatáshoz. Szóba kerülhet például a Windows 10 olcsóbb hardverekre optimalizált változata, a nemrég ismét csúsztatott Windows 10X, valamint az operációs rendszer kezelőfelületét átalakító Sun Valley frissítés is. A Windows Latest ugyanis március elején arról számolt be, hogy a Build 2021-en mindkét téma felvetődhet.

Az sem elképzelhetetlen továbbá, hogy a Microsoft kisebb, lényegre törőbb "What's next-előadásokat szentel majd a platformjainak, mivel korábban azt is csiripelték a madarak, hogy a redmondiak "What's Next for Gaming" és "Whats Next for Windows" témájú eseményekkel készülnek. A windowsos újdonságok felbukkanásában pedig már csak azért is érdemes reménykedni, mert Panos Panay, a Windows és a Surface vezetője a cég márciusi IT-konferenciáján arról beszélt, hogy 2021 "hatalmas" év lesz az operációs rendszer számára.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.