Hirdetés

Megvan, mikor adják át az első Cybertruckokat, Musk megfizethetőbb Teslákat ígér



|

Ezúttal talán tényleg révbe érhet az évek óta ígérgetett Tesla-pickup.

Hirdetés

Novemberben lesz négy éve, hogy Elon Musk leleplezte a Tesla Cybertruckot, amely a rozsdamentes acél burkolatával és a szögletes vonalak uralta formájával úgy hat, mintha tényleg egy cyberpunk fantáziából gurult volna elő.

A nagy érdeklődést generáló pickup gyártásának megkezdését eredetileg 2021-re ígérte a cég, ám ebből végül nem lett semmi, ahogy az első példányok idei harmadik negyedévre kitűzött átadásából sem.

Most azonban Q3-as pénzügyi beszámoló alkalmából egy újabb ígérettel jelentkezett a vállalat, amely alapján már tényleg nem kell sokat várni a Cybertruck éles debütálására.

Hirdetés

A típusnak szentelt X-fiók ugyanis egy plakát megosztásával közölte, hogy november 30-án kerül sor az első elektromos pickupok ünnepélyes átadására, méghozzá a Tesla óriási nevadai létesítményében, a Gigafactoryben.  Az Elon Musk birtokába tartozó cégnél persze sosem lehet tudni, de a kitűzött dátum elég közel van ahhoz, hogy ezt a határidőt talán tényleg komolyan vegyék.

Az információt a Tesla hivatalos fiókja is megerősítette, egy fotót is mellékelve három Cybertruckról, amelyek egy Tesla Semi nyergesvontató platójára felpakolva várják, hogy célba érhessenek.  Ez azonban még nem jelenti, hogy a következő hónapokban elárasztják a piacot a futurisztikus pickupok, Elon Musk ugyanis a befektetőknek tartott beszámolójában kifejtette, hogy "extrém nehéz" lesz felpörgetni a gyártást, amire ő csak 2024 után számít.

A tájékoztató során elhangzottak alapján a Tesla egyébként gyengébben teljesített a vártnál, a július-augusztus-szeptemberi időszakban 23,35 milliárd dolláros bevételt érve el a tervezett 24,1 milliárd helyett. Musk kifejtette, hogy aggódik a világgazdaság jelenlegi helyzete miatt, amit negatívan befolyásolhatnak a háborús konfliktusok (Ukrajna, Gáza), ezért a következő időszakban arra fognak koncentrálni, hogy megfizethetőbbé tegyék az autóikat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.