Hirdetés

Megvan, mikor érkezik az ASUS új csúcstelefonja



|

Jelentős teljesítménnyel és mesterséges intelligenciás képességekkel köszön be a ZenFone 11.

Hirdetés

Májusban lesz 10 éve, hogy az ASUS boltokba küldte a ZenFone néven futó csúcsmobiljai első generációját, s habár a széria az azóta eltelt időben sem lett a piac meghatározó szereplője, azért sikerült megtalálnia a maga közönségét, annál is inkább, mivel az utóbbi években már szinte csak a tajvaniak szállítottak kompaktnak nevezhető mobilokat ebben a kategóriában.

Tavaly nyáron ugyan felvetődött egy pletyka, hogy a gyártó beszántja a sorozatot, ám az ASUS gyorsan cáfolta a dolgot, most pedig karnyújtásnyira vagyunk a következő modell, a ZenFone 11 Ultra leleplezésétől.

Hirdetés

A vállalat ugyanis nemrég az X felületén jelentette be, hogy március 14-én fogja prezentálni az új csúcstelefont, ez viszont az időeltolódás miatt Magyarországon már március 15-ére, hajnali két órára fog esni. A rövid közleményből az is kiderül, hogy a ZenFone 11 Ultra a legújabb divatot követve mesterséges intelligenciával támad, a kamerára fókuszáló illusztráció alapján pedig a képalkotásban végrehajtott fejlesztéseken lesz a hangsúly.

A gyártótól ugyan csak ennyi információt kaptunk, ám a szivárogtatók az elmúlt hetekben serényen dolgoztak, így ha nem tévednek a forrásaik, szinte minden kiderült a telefonról, ami a jelek szerint ezúttal nem egy kompakt modell lesz, hanem az ASUS ROG Phone 8 gamer készülék módosított változata.

Ennek megfelelően egy akár 144 Hz-es képfrissítésre is képes, 6,78 hüvelykes LTPO AMOLED  kijelzőre számíthatunk Snapdragon 8 Gen 3 processzorral és legfeljebb 16 GB memóriával, míg az energiaellátásról egy 5500 mAh-s akkumulátor fog gondoskodni. A tripla hátlapi kamerával (50 MP széles, 32 MP telefotó, 13 MP ultra széles lencse) szerelt ZenPhone 11-ről egy sor render is nyilvánosságra került, így valószínűleg az alábbi dizájnnal és színekben támad majd a készülék:

A nagy kérdés, hogy idővel a normál ZenFone 11-et is megkapjuk-e, lehetőleg a megszokott kompakt méretben. Egyelőre nincs jele annak, hogy ez is feltűnne a márciusi műsorban, a ZenFone korábbi modelljei viszont nyáron kerültek leleplezésre, így elképzelhető, hogy ezúttal is így alakul a forgatókönyv.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.