Hirdetés

Megvan, mikor jöhet és mennyibe kerülhet az AMD Radeon 6600XT



|

Az a szóbeszéd járja, hogy már nem kell sokat várnunk az új belépő szintű AMD kártyára.

Hirdetés

Továbbra sem teljes az AMD RDNA 2-es videokártyáinak kínálata, hiszen még mindig nem kaptuk meg a belépő szintet képviselő RX 6600-at és a 6600 XT-t. Pedig a Navi 23-as GPU-k kapcsán májusban már kiszivárogtak a lehetséges specifikációk, az erősebb XT-ről pedig egy állítólagos fotót is láthattunk.

A jelek szerint viszont már nem kell sokat várnunk, a Coreteks és Moore's  Law is Dead nevű YouTube-csatornák ugyanis azt állítják, hogy augusztusban jöhet a 6600 XT, méghozzá 399 dolláros (adóval durván 150.000 forintos) áron. Az utóbbit illetően a Kepler nevű AMD-s szivárogtatóra hivatkoznak, aki a múltban már többször is sikerrel "jósolta" meg a pirosak lépéseit.

Hirdetés

Ha tényleg így alakul, akkor a 6600 XT 80 dollárral lehet olcsóbb a 6700 XT-nél, más kérdés, hogy a szűkös készletek miatt a valóságban azt is inkább 800 dollár feletti összegekért lehet beszerezni.

A youtuberek forrásai úgy tudják, hogy az új kártyát kizárólag az AMD partnerei árusítják majd, tehát nem kapunk belőle AMD-s referenciamodellt. A korábbi pletykák alapján a Gigabyte nagy erőkkel készül a rajtra, mert állítólag 6 különböző változatot is betáraztak.

Az RX 6600 és 6000 XT közelgő érkezésére utalhat az is, hogy a GPU-k nemrég választható termékkategóriaként bukkantak fel a PowerColor katalógusában. Sajnos hamar törölték is őket, de a VideoCardz megörökítette az esetet:

Az AMD a januári CES-en még az év első felére ígérte a 6600-széria megjelenését, amiről már egyértelműen lekéstek, így lényegében bármikor megtörténhet a belépő modellek piacra dobása. A Coreteks úgy tudja, hogy a 8GB GDDR6 memóriával és 32 MB-os Infinity Cache-el érkező 6600 XT az RX5700XT-hez és a GTX 1080 Ti-hez hasonló teljesítményt nyújt majd (max 5 százaléknyi eltérés lehet).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.