Hirdetés

Megvannak az év legjobb iPhone-os fotói



|

Kihirdették az iPhone Photography Awards 2023-as győzteseit.

Hirdetés

A 2007-ben megjelent első generációs iPhone ugyan még a maga korában sem nyújtott kiemelkedő kamerás képességeket, ám ez nem akadályozta meg az iPhone Photography Awards, vagyis az IPPAWARDS alapítóit, hogy már ekkor létrehozzák a legjobb iPhone-os fotókra koncentráló versenyüket.

Az azóta is évente megrendezésre kerülő díjátadó tavalyi győztese egy háborús övezetben készült iPhone 11-es felvétel lett, most pedig a 2023-as (16.) IPPAWARDS legjobb anyagait is kihirdették.

Hirdetés

A versenyre összesen 15 kategóriában (Absztrakt, Állatok, Építészet, Gyermekek, Életmód, Életképek, Természet, Emberek, Portré, Sorozat, Utazás, Tájkép, Városkép, Csendélet, Egyéb) lehetett nevezni, melynek feltétele pusztán annyi, hogy a pályaműveknek iPhone-nal kell készülniük, és a szerkesztést is az almás mobilon kell elvégezni, a felhasznált alkalmazásra vonatkozó megkötés nélkül.

Az IPPAWARDS 2023 abszolút győztese (Grand Prize Winner) a mexikói Ivan Silva lett a "Hero", vagyis a Hős című felvételével, amely egy teherautó platóján pózoló gyermeket ábrázol. A fotós egy iPhone 12 Pro Maxszel lőtte a képet, ami ismét bizonyítja, hogy nem csak a legújabb csúcsmodellekkel lehet labdába rúgni a világversenyen.

Az Év fotósa-díjat (Photographer of the Year Award) a német Thea Moha húzta be az alábbi fotójával. Az egyszerű, de annál látványosabb kompozíció egy vietnámi településen készült, és egy mezőgazdasági munkás életébe enged bepillantást. Ezt a képet ugyancsak egy iPhone 12 Pro Maxszel sikerült lencsevégre kapni.

Ugyanezen kategória második helyezettje lényegében itt készült "a szomszédban": a helyszín a horvát tengerpart (Sladjevonici), a főszereplő pedig ismételten egy kisfiú. Ezt a fotót egy iPhone 13 Próval rögzítette Sasa Borozan, aki a szintén közeli Bosznia-Hercegovinából származik.

Az Év fotósa-díj harmadik helyezettje pedig az amerikai Derek Hager, aki egy iPhone X-szel, vagyis az Apple közel hat évvel ezelőtti csúcsmodelljével örökített meg egy napsütötte háztetőt a tucsoni El Pesidióban.

Akit érdekelnek a többi kategória győztesei, feltétlenül keresse fel az iPhone Photography Awards 2023 hivatalos galériáját, ahol számos érdekes felvétel található a világ minden pontjáról. Ha pedig neked is megjött a kedved a nevezéshez, a jó hír, hogy a 17. IPPAWARDS máris fogadja a pályázatokat, amelyeket egészen 2023. március 31-ig lehet beküldeni.

A lelkesedést növelheti, hogy a 2021-es IPPAWARDS nagydíját is egy magyar fotós, Kerekes István hozta el, aki az erdélyi juhászéletet örökítette meg egy zseniális felvételen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.