Hirdetés

Menőn mutat, de inkább ne spórolj a Samsung beépített drónos mobiljára



|

Szenzációs Samsung telefon tartja lázban az internetet.

Hirdetés

Az újdonságokra éhes Samsung-rajongóknak most éppenséggel egy szavuk sem lehetne, hiszen a cég csupán néhány hete leplezte le a legfrissebb csúcskészülékeit a Galaxy S24, az S24+ és az S24 Ultra formájában, melyek közül az abszolút zászlóshajót mi is teszteltük, és a borsos árán túl bizony csak két apróságba tudtunk belekötni.

Az internet népe azonban szüntelenül éhezik az újabb és újabb nagy dobásokra, talán ezért is kaphatott most nagy figyelmet egy igazán különleges, de cseppet sem igazi Samsung telefon.

A Dexerto beszámolója alapján legalábbis az online tér meg nem nevezett bugyraiban mostanság felkapott lett az alábbi, egyébként már több mint 2 éves koncepcióvideó, amin egy beépített kamerás drónnal felvértezett mobilt láthatunk.

Hirdetés

A "Samsung Flying Camera Phone"  külsőre a régebbi Galaxy S-modelleket idézi, gombnyomásra viszont egy apró, négy rotorral és három kameralencsével megpakolt drón bújik elő belőle.

Aki két lábbal a földön jár, az persze már a nyitóképre pillantva is azonnal megmondja, hogy az elképzelés még a mai technológia mellett is erősen távol áll a rentábilisan megvalósítható termékektől, nem is beszélve a dolog gyakorlati értelméről és arról a tényről, hogy a Samsung nem igazán érdeklődik a drónok iránt, hiszen még egyet sem gyártott.

A videó elavultságát mutatja, hogy az ötletgazda csupán 108 megapixeles kamerát képzelt a drónba, holott a Galaxy S-széria egy ideje már 200 megapixellel zúz.

A készítő(k) mentségére szóljon, hogy az ehhez hasonló, valóságtól elrugaszkodott koncepcióknak nagy hagyományuk van a mobilok világában. Az egyik klasszikus példa az alábbi videó, ami 13 évvel ezelőtt papírvékony házat és beépített projektort álmodott az iPhone 5 kapcsán, valamivel igényesebb megvalósítással, mint amit a Flying Camera Phone esetében láthattunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.