Hirdetés

Méregdrága, vezeték nélküli töltővel jelentkezett a Tesla



|

Több eszközt is tölthetünk a Tesla Wireless Charging Platformmal.

Hirdetés

Bizonyára sokan emlékeznek még rá, hogy az Apple 2017 őszén nagy csinnadrattával bejelentette az akár három eszköz vezeték nélküli töltésére is alkalmas AirPower töltőmatracot, pár hónappal később viszont a fejlesztés során tapasztalt akadályokra hivatkozva mégis elkaszálták a terméket.

Aki azóta is arról álmodozott, hogy egy méregdrága eszközzel szimultán tölthesse a kütyüjeit, annak most remek hírünk van: a Tesla beváltotta az Apple sosem teljesített ígéretét.

Az autógyártó webshopján nemrég bukkant fel az egyszerűen csak Wireless Charging Platformnak, vagyis vezeték nélküli töltőplatformnak hívott termék, amelyet 300 dollárért (113 ezer forintért) vesztegetnek, és legfeljebb három eszköz drótmentes táplálását hirdeti, 15 wattos teljesítménnyel.

Hirdetés

"Elegáns dizájnja alumínium házból, prémium alcantara felületből és egy levehető mágneses állványból áll, amely lehetővé teszi, hogy a töltőt laposan vagy ferdén helyezze el a jobb betekintés érdekében. A FreePower technológiának hála pontos igazítás nélkül tölti a felületén bárhol elhelyezett Qi-kompatibilis eszközöket, például telefonokat vagy fülhallgatókat."

- szól a Cybertruckot idéző formájú 65W-os USB-C adapterrel szállított termék leírása. A Tesla-emblémás töltő lelkét adó FreePower-technológiát ugyanakkor nem az autógyárnak, hanem az Aira nevű startupnak köszönhetjük, amely már több vezeték nélküli töltőpadhoz, például a Nomad Base Station Próhoz is kölcsönadta a megoldást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.