Hirdetés

Merészet állított az Apple a 8 GB-os M3 MacBook Pro teljesítményéről, de egy youtuber cáfolta



|

Érdekes érveléssel próbálta védeni az almás vállalat egyik vezetője azt a döntést, hogy a méregdrága laptop alapkiadásába mindössze 8 GB RAM jutott.

Hirdetés

Hosszas vitát lehetne arról folytatni, hogy mire elég manapság 8 GB RAM, és mihez kevés, de az, hogy az Apple globális termékmarketingért felelős alelnöke, Bob Borchers konkrétan azt állítsa, a nemrég leleplezett M3-as MacBook Pro 8 GB memóriája egy szinten van más rendszerek (értsd: Windows) 16 GB-jával, valószínűleg sokakat megdöbbentett. Még úgy is, hogy ezt az érvrendszert már régóta alkalmazzák a cupertinóiak a mobilos összevetések tekintetében.

Borchers a bejelentést követő felzúdulásra reagált így, és miként azt borítékolni lehetett, az ő szavai sem maradtak válasz nélkül. A Max Tech YouTube-csatorna például arra világított rá, hogy az elvileg profi felhasználásra szánt MacBook Pro messze nem olyan virgonc az alkalmazások futtatásakor, ha csupán 8 GB memória áll a rendelkezésére, és bizony óriási a különbség, ha egy 16 GB RAM-mal szerelt modellel vetjük össze.

Hirdetés

A Blendertől a Lightroomon át a Photoshopig több szoftvert is kipróbált, a webappok működéséről és a multitaskingról nem is szólva (elvégre jellemzően minden felhasználó párhuzamosan több feladatot végeztet a gépével), és arra a józan ésszel is kikövetkeztethető eredményre jutott, hogy nem egy esetben akár négyszeres is lehetett a különbség a 16 GB-os gép javára, ennyivel gyorsabban végzett az adott feladatokkal. A Blenderben végrehajtott renderteszt során sült fel a leglátványosabban a 8 GB-os M3 MacBook Pro laptop.

Magyarán nem árt komolyabb kompromisszumokra felkészülnie annak, aki munkavégzés céljából szerezné be az új MacBook Pro 14 hüvelykes, 8 GB-os, 800 ezer forintért kínált alapmodelljét. És mivel csak az alaplap rendkívül költséges cseréjével együtt bővíthető, ezt a rugalmatlanságot kihasználva az Apple 100 ezer forint felárat kér a 16 GB-ért, illetve 200 ezret, ha 24 GB RAM-ra van szükségünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.