Hirdetés

Elindult a Messenger Rooms, amiben akár 50 ember is videochatelhet egyszerre



|

A koronavírus miatt az emberek igénye elképesztően megnőtt a Zoomhoz hasonló szolgáltatásokra, erre a hullámra pedig a Facebook is megpróbál felpattanni.

Hirdetés

Rengetegen szorultak otthonukba a COVID-19 miatt, így mind a távmunka, mind a családdal és barátokkal való kapcsolattartás fontos eszköze lehet egy jó videochatre képes alkalmazás. Noha a Facebook Messengernek már eddig is volt ilyen funkciója, de az messze nem bírta a sok résztvevős konferenciákat, azonban a Rooms most ezen szeretne változtatni. 

Hirdetés

Nem titok, hogy a Zoom elképesztő sikeréből szeretne lecsippenteni valamicskét Zuckerberg vállalata, amire minden esélyük meglehet, hiszen a videokonferenciákra szolgáló alkalmazás egymás után szalad bele a pofonokba. A Messenger Roomsnak hála, már akár 50 résztvevős virtuális találkákat is rendezhetünk, ráadásul erre olyanokat is meghívhatunk, akik nem regisztrált Facebook-felhasználók.

A hívás házigazdája könnyedén moderálhatja, hogy kik vehetnek részt a hívásban, és lezárhatja az adott csevegést, ha nem szeretné, hogy többen csatlakozzanak. Nem mellesleg itt is elérhetőek a népszerű AR funkciók, ha esetleg nyuszi fülekkel, vagy szkafanderben szeretnénk társalogni, no és persze a hátterünket is személyre szabhatjuk

Az idill itt sem teljes, hiszen a Rooms egyelőre nem kapta meg az end-to-end titkosítást, mivel a fejlesztők szerint elképesztően bonyolult egy ilyen sok résztvevős alkalmazásban a megvalósítása, de ígéretük szerint aktívan dolgoznak rajta, hogy sikerüljön valahogy megfelelően biztonságossá tenni a két végpont közötti kommunikációt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.