Hirdetés

Mesterséges intelligencia-alapú antivírust fejleszt a HP és az NVIDIA



|

Az EliteBook laptopokon lesz elérhető a mélytanulást és mesterséges intelligenciát használó Sure Sense antivírus.

Hirdetés

A HP komoly biztonsági környezetet garantál az Elite szériás laptopjain. A Sure Start, a Sure View és a Sure Click után most pedig bemutatta a Sure Sense-t, ami a tavasszal megjelenő EliteBook notebookokon már helyet kap. 

Hirdetés

A Sure Sense egy valósidejű antivírus, ami mélytanulást és mesterséges intelligenciát használ a kártevők azonosításához. Ezzel szembemegy a hagyományos védelmi megoldásokkal, és másképp ismeri fel a fenyegetést jelentő elemeket. 

A HP több száz millió különböző fájlt (jót és rosszat) etet meg egy NVIDIA-alapokon nyugvó adatközponttal, így a rendszert kiképzik, hogy könnyen különbséget tegyen a megfelelő és a fertőzött fájlok között. A mesterséges intelligencia által fejlesztett algoritmust aztán egy speciális chipbe telepítik, ez kerül bele a laptopokba. A rendszer ezután magától ellenőrzi a rendszerfájlokat, és megteszi a szükséges műveleteket, ha fertőzött fájlt talál. 

A HP 99 százalék fölötti találati arányt ígér, az észlelés és a karanténba helyezés sebessége 20 milliszekundum. A Sure Sense mellett a CPU-t csak 1 százalékban terheli le a rendszer. Az algoritmus ráadásul a teljesen új kártevőket is felismeri, azokat is, amiket épp tegnap éjszaka raktak össze. Emiatt a Sure Sense nem igényel gyakori frissítést és internetkapcsolatot sem. 

Mivel a Sure Sense fizikai chipet igényel, ezért csak a legújabb HP EliteBook modelleken lesz rajta: úgy mint az EliteBook 800 G6, EliteBook x360 830 G6 és HP ZBook 14u/15u modelleken. Az EliteBook x360 1030 G3 és EliteBook x360 1040 G5 pedig frissítéssel oldja meg a támogatást, az alapok ezeknél már adottak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.