Hirdetés

Mesterséges intelligenciára váltja a valódi híradósokat Kína



|

Automatizált és nonstop hírforrásként szolgál majd a kínai állami hírügynökség számára a mesterséges intelligenciára építő robothíradós.

Hirdetés

Egyesek szerint a jövőt, mások szerint a közelgő katasztrófát jelzi, ugyanakkor a Xinhua, a kínai állami hírügynökség bemutatta a világ első mesterséges intelligencia-alapú híradósát. Ezt a helyi keresőmotorral foglalkozó Sogou segített kifejleszteni. Két eltérő verzió is létezik, az egyik angol, a másik mandarin nyelven működik. 

Hirdetés

Az AI-alapú híradós úgy működik, hogy valódi emberek képét és hangját használja, mesterséges intelligenciával. Ez vezérli a beszédet, az ajkak mozgását, az arckifejezéseket, a felolvasást, illetve a tartalmak begyűjtését és kiválogatását. Ezeket aztán videós formában generálja le a mesterséges intelligencia, felhasználva valakinek az arcképét és hangját. 

Van még munka, mire a technológia odáig jut, hogy lehetetlen lesz megkülönböztetni a valódi emberektől. Az viszont erősen kétséges, hogy ezt egyáltalán akarjuk-e. Ebből ugyanis rengeteg nem várt probléma származhat - bár ez még a jövő kérdése. 

A Xinhua robothíradósai elérhetőek a hivatalos kínai és angol appokon, a WeChaten keresztül, az online tévés weboldalon és Weibo-fiókokon keresztül is. 

Miért van ezekre szükség? A robothíradósokat a hét minden napján, napi 24 órában, szünet nélkül dolgoztatják, egyszerre több helyen. Ennek hála a hírek előállításának költsége csökken, a hatékonyság pedig nő. 

Természetesen ironikus lenne, ha azt a híradóst, aki segített ezt a terméket megalkotni, éppen a mesterséges intelligencia váltaná le a munkájában. Az biztos, hogy intő jel lenne a társadalom jövőjére nézve. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.