Hirdetés

Mesterséges intelligenciával felvértezett okosgyűrűt készít a Honor



|

A Huawei önállósult almárkája is követi a Samsung példáját.

Hirdetés

Az idén már 11 éve annak, hogy a Huawei az útjára indította a Honor almárkát, amely eredeti formájában a kizárólag online értékesített, dömpingárakkal operáló kínai cégekkel kívánt versenyre kelni, az anyavállalatára kivetett szankciók miatt azonban 2020-ban eladásra került, és ma már különálló brandként küzd a vásárlók kegyeiért.

A mostanság leginkább a prémium szegmensre koncentráló gyártó nem hagyta ki a napokban zajló barcelonai MWC 2024 konferenciát, melynek keretében az is szóba került, hogy egy saját okosgyűrűn dolgozik a cég.

Ez a termékkategória ugyan nem új, de most minden korábbinál nagyobb figyelmet élvez, miután a Samsung januárban bejelentette a Galaxy Ring néven futó saját megoldását, Barcelonában pedig közelebbről is megmutatta a valamikor később piacra kerülő eszközt. A CNBC ennek kapcsán érdeklődött a Honor okosgyűrűs terveiről a vezérigazgató George Zhaónál, a CEO pedig elárulta, hogy ők sem maradnak ki a buliból.

[extracode type="ad" adt="article_inside"

A részletekkel viszont szűkmarkúan bánt a vezető, mindössze annyit mondva, hogy már ők is dolgoznak egy okosgyűrűn, és hogy az a cég egészségügyi fókuszú szolgáltatásainak részét képezi majd. Ez szintén egybevág a Samsung terveivel, amely ugyancsak a Samsung Health egyik központi eszközének szánja a Galaxy Ringet. A Honor gyűrűjében a manapság megkerülhetetlen mesterséges intelligencia is szerephez jut, mivel a vezérigazgató ebben látja annak a kulcsát, hogy mélyebb betekintést nyújthassanak az embereknek az egészségük kapcsán.

Zhao úgy véli, hogy a jövőben a hardveres és az AI-képességek szorosan együtt fognak működni, hogy a szokásaink és az egészségügyi adataink alapján személyre szabott edzéstervekkel szolgáljanak, ez pedig végső soron teljesen átformálja majd a hasonló alkalmazásokat. Arról sajnos nem szól a fáma, hogy mikor jöhet a Honor gyűrűje, de egyelőre a Galaxy Ring sem kapott megjelenési dátumot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.