Hirdetés

Mesterséges intelligenciával harcolna egy magyar cég a bolti tolvajok ellen



|

Megvan az IoT Live Show győztese.

Hirdetés

Nemrég zárult le a Yettel IoT Nagydíj, az IoT Live Show nevezetű esemény kezdeményezése. A rendezvény nevében az "IoT" annyit tesz, hogy Internet of Things, vagyis a dolgok internetje. Ez lényegében olyan különböző, egyértelműen azonosítható elektronikai eszközöket jelent, amelyek képesek felismerni valamilyen lényegi információt, és azt egy internet alapú hálózaton egy másik eszközzel kommunikálni. 

A Yettel IoT Nagydíjat végül a WegaTech nyerte. A cég egy olyan rendszert épített ki, ami a bolti kamerarendszerek képeit mesterséges intelligencia segítségével elemzi, és így tudja nyakoncsípni a bolti tolvajokat.

Hirdetés

A rendszer nem csak felismeri konkrétan a lopás tényét az arra jellemző mozdulatsorokból, hanem azonnal riasztást is küld a személyzet számára, hogy a boltosok még a távozás előtt meg tudják rángatni egy kicsit a tolvaj fülét - és értelemszerűen értesíthessék az illetékes hatóságokat. 

A verseny második helyezettje egyébként a szállodákat és vendéglátóhelyeket felokosító Hotelify lett, a dobogó harmadik fogára pedig a KidCare állhatott fel egy mozgásmennyiséget és mozgástípusokat monitorozó, pelenkára erősíthető babaszenzort talált ki.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.