Hirdetés

Mesterséges intelligenciával készült hologramon támadt fel Walt Disney



|

Már több mint 50 éve halott, most mégis Walt Disney köszönti a vendégeket a vállalat jubileumi kiállításán.

Hirdetés

1923. október 16-a jelentős nap a szórakoztatóipar történetében, hiszen ekkor született meg az a Disney Brothers Studio, amely már a fennállása első éveiben felforgatta az animációs filmek világát, manapság pedig The Walt Disney Company néven valóságos óriásként van jelen a piacon.

A vállalat tehát idén ünnepli a 100. születésnapját, amiről az egész év során számos program fog megemlékezni. Az egyik ilyen a philadelphiai Franklin Institute-ban debütáló Disney100: The Exhibition kiállítás, amelynek kedvéért még az 1966-ban elhunyt társalapítót, Walt Disney-t is "feltámasztották".

Hirdetés

A Disney hivatalos rajongói Twitter-fiókja bepillantást engedett a rendezvénybe, ahol a holografikus formában megelevenedő Walt Disney köszönti a vendégeket. A programról beszámoló The New York Times szerint a lenyűgözően élethű digitális képhez nemcsak a Disney archív felvételeit használták fel, hanem némi mesterséges intelligenciás varázslatot is bevetettek.

A február 18-án megnyíló Disney100: The Exhibition 10 galériára bontva, közel 1400 négyzetméteren mutatja be a vállalat történetének kincseit, köztük 250 ritkán látott rajzzal, eredeti jelmezekkel és olyan kellékekkel, mint például Amerika Kapitány pajzsa, vagy a Fekete Párduc maszkja a Disney szárnyai alá tartozó Marvel filmes univerzumból.

Mickey Egér és pajtásai rajongóinak jó hír, hogy a Disney100 kiállítás Európában is látogatható lesz: április 18-án Münchenben nyitja meg a kapuit, ősztől - egyelőre nem meghatározott indulással - pedig Londonban várja majd az érdeklődőket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.