Hirdetés

Mesterséges intelligenciával turbóznák fel a fotóidat



|

Egy neurális hálózat automatikusan feltuningolná a képeket, hogy azok úgy nézzenek ki, mintha profi géppel készültek volna.

Hirdetés

Az okostelefonos fotózás egyre jelentősebb, sok kiváló fotós már nem is cipeli a fényképezőjét, hanem inkább egy Apple, Samsung, LG vagy Huawei csúcskészüléket visz magával. A piac szoftveresen és hardveresen is fejlődik, a varázslatot pedig sokszor rejtett algoritmusok jelentik. Van ilyen a Samsungnak, de igen látványos és felkapott a Google HDR+ módja és a Huawei Mate 10 AI-alapú fotózási segédje is. 

Hirdetés

A neurális hálózatok, a gépi tanulás, a mesterséges intelligencia és a gépi látás felkapott kifejezések - az ETH Zürich pedig ezeknek az erejét hasznosítaná a mobilfotózásban. 

Egy csapat olyan neurális hálózatot hozott létre, amely megpróbál bármilyen mobilos fotót feljavítani, hogy az úgy nézzen ki, mintha minőségi DSLR géppel készült volna. A szoftver elemzi a képet, megállapítja, hogy milyen jelenetet lát, majd hasonló profi képeket keres, és elvégzi a helyesnek vélt korrekciókat, módosításokat. 

A technológia még gyerekcipőben jár, és bár tesztelhető, az eredmények nem annyira látványosak, mint amennyire ez az egész hangzatos. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.