Hirdetés

Olyan cipőmárkát vásárolt a Nike, aminek a csukáit lehetetlen felvenni



|

A híres sportszergyártó is meglátta a fantáziát a legmodernebb technológiákban.

Hirdetés

Az utóbbi években komolyan megugrott az érdeklődés a limitált darabszámú cipők iránt. Egy-egy ritkaságért dollárok tízezreit is hajlandók kifizetni a gyűjtők, a viszonteladók pedig árgus szemekkel pásztázzák a megjelenésre váró kollekciókat.

Ebben nagy a hasonlóság a lábbelik és az NFT-k, vagyis az egyre nagyobb összegekért gazdát cserélő nem helyettesíthető tokenek között. A párhuzam a Nike figyelmét sem kerülte el, a cég ugyanis nemrég felvásárolt egy blokkláncra épülő virtuális cipőmárkát.

Hirdetés

Az oregoniak új szerzeménye a 2020 januárjában alapított RTFKT (Artifakt), ami már az NFT-láz kezdetén 3,1 millió dollárért értékesítette az egyik token-alapú termékcsaládját. A Nike közleménye nem árulja el, hogy mennyibe került a felvásárlás, de az RFTKT logóját látványosan a Jordan és a Converse márkák mellett szerepelteti, ami egyértelmű jelzés, hogy fontos szerepet szánnak neki a vállalat stratégiájában.

"Az RTFKT egy úttörő és innovatív márka, amely az alkotói széles közösségét szolgálva újradefiniálja a fizikai és digitális értékek határait. Ez az elkötelezett csapat a legújabb játékmotorokat, NFT-ket, blokklánc-hitelesítést és kiterjesztett valóságot használja fel, hogy egyedülálló virtuális termékeket és élményeket hozzon létre."

- dicsőíti a Nike az új családtagját. A cipőgyártó figyelmét leginkább azzal kelthette fel az RTFKT, hogy előre gondolkodik, és a metaverzumokkal kompatibilis technológiára építi a tevékenységét. Akinek esetleg kimaradt volna, a metaverzum egy virtuális valóságon alapuló online tér, amely afféle második életként funkcionálva biztosít lehetőséget a munkától a szórakozáson át a közösségi eseményekig lényegében bármire.

A téma iránt nem csak a nevét is megváltoztató Facebook, de többek között már a Microsoft, az Epic Games és a Unity Technologies is érdeklődik, így minden valószínűség szerint ez lesz a tech világának következő nagy őrülete. Az egyesek és nullák birodalmában pedig ugyanúgy nagy keletje lehet a ritka cipőkkel való hencegésnek, így a Nike részéről nagyon is logikus lépésnek tűnik a blokklánc-offenzíva megindítása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.