Hirdetés

Meteorral bombázza szét a képernyődet a Google



|

Újabb meglepetéssel rukkolt elő a Google kereső.

Hirdetés

Jelentős változások előtt áll a Google kereső, hiszen az üzemeltető épp azzal van elfoglalva, hogy minél gyorsabban beépítse a szolgáltatásba a Bard nevű chatbotját, amely a ChatGPT-hez hasonló mesterséges intelligenciás okosságokkal fogja feldobni a repertoárt.

A jelek szerint azonban a bevett szokások ápolására is maradt még erőforrás a közelmúltban 12 ezer dolgozót kirúgó vállalatnál, nemrég ugyanis a The Last of Us sorozat sikerét ünnepelte a kereső egy gombás minijátékkal, most pedig egy másik animációra is rácsodálkozhatunk.

Hirdetés

A Google Search ezzel arról az óriási aszteroidáról emlékszik meg, amely nagyjából 66 millió éve csapódott be a Földbe, és jelentős szerepe lehetett a dinoszauruszok kihalásában. A 10-14 km átmérőjű meteorit a mexikói Yucatán-félszigeten fejezte be a kozmikus utazását a mai Cicxulub-városka közelében, létrehozva a 170 km-es átmérőjű Chicxulub-krátert.

A Google vonatkozó animációját a meteorit, a Chicxulub vagy a Chicxulub-kráter kifejezésekkel csalhatjuk elő: ezeket beírva egy tűzben izzó szikla hasít át a képernyőnkön, majd a jobb alsó sarok környékén tűnik el, "megrázva" a teljes kezelőfelületet.

A meglepetés asztali és mobil felületen egyaránt működik, a keresőoldal frissítésével pedig újra és újra megismételhetjük. Fontos, hogy a "meteor" és az "aszteroida" kifejezéssel nem aktiválódik az animáció, így a siker érdekében igyekezzünk a fenti keresőszavakra korlátozódni.

Az easter eggre rákeresve egyébként azt láthatjuk, hogy az első szemfüles felhasználók még tavaly decemberben szúrták ki a képernyőnket szétbombázó objektumot, de csak most kapott nagyobb figyelmet a Google meglepetése. Ha viszont már az aszteroidáknál tartunk, érdemes egy pillantást vetni arra a rendkívül különleges formájú példányra is, amit nemrég kaptak lencsevégre a NASA kutatói.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.