Hirdetés

Meztelen férfi lepte meg a videós távoktatás résztvevőit



|

Egy norvég iskola példája figyelmezteti arra az embereket, hogy fokozottan ügyeljenek a biztonsági beállításokra.

Hirdetés

Egy norvég iskola úgy döntött, hogy többé nem használja a népszerű Whereby videokonferenciás szolgáltatást. Mindezért egy férfi felelős, aki kitalálta a hivatkozást az egyik videós órához, majd egy szál semmiben belekontárkodott. A helyi hatóságok szerint számos fiatal gyerek látta a ruhátlan férfit, miután az állítólag magától rájött a meeting azonosítójára, és csatlakozott a videohíváshoz. Szakértők állítják, vannak olyan emberek, akik kifejezetten keresik a hasonló linket. 

Hirdetés

A mostani eset megint felhívta a figyelmet arra, amit sokan hajlamosak elbagatellizálni. A saját érdekünkben ajánlott ugyanis jelszóval védeni az effajta videós konferenciabeszélgetéseket, ellenkező esetben az ID-k tömeges és véletlenszerű permutációjával bejuthat bárki illetéktelen bejuthat rájuk. Különösen most érdemes odafigyelni erre, amikor a távoktatás kényszerűségből ekkora teret nyert.

Hasonlóképpen érintett az otthoni munkavégzés területe is, hiszen mint azt bizonyára számos olvasónk is meg tudja erősíteni, olykor elengedhetetlen a megbeszélések pótlásához különféle videós appok használata.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.