Hirdetés

MI asszisztenssel és új dizájnnal erősít a Google csevegője



|

A Google Chatet is eléri a mesterséges intelligenciás forradalom.

Hirdetés

Az évek során a Google számos füstbe ment próbálkozást tett arra, hogy létrehozzon egy saját, széles körben használt univerzális csevegőplatformot, s miután az iMessage alternatívájának szánt Allóval is csődöt mondott, a Google Chatet küldte ringbe.

A 2017-ben, a Hangouts Chat átnevezésével megszületett szolgáltatás már számos finomhangoláson esett át, most pedig egy nagyobb frissítéshez érkeztünk, ami új kezelőfelülettel és mesterséges intelligenciás képességekkel dobja fel az élményt.

Hirdetés

A Google a Workspace blogon jelentette be a Chat átalakítását, melynek keretében a csevegő kezelőfelülete több ponton is módosul: az új megjelenés frissíti a színek palettáját, a tipográfiát és az általános dizájnt is, a Google Material 3 formanyelv előírásaihoz igazítva a csevegőt.

Ami pedig az MI-irányú fejlesztést illeti, a Duet AI asszisztens is bekerül a Google Chat repertoárjába. Az eredetileg a Workspace-programcsomagban debütált, generatív MI-re épülő segéd partnerként dolgozik együtt velünk, proaktív javaslatokat téve, vagy éppen összefoglalva a megosztott dokumentumok és elmulasztott beszélgetések tartalmát.

A keresőóriás emellett a csoportos kommunikációra szolgáló Spaces-funkcióhoz is hozzányúl, az eddigi 50 ezerről 500 ezerre emelve a maximális részvevők számát, így még a legnagyobb szervezetek is egyetlen térben foghatják össze a teljes állományukat. A bővítés első körben előnézeti verzióban lesz elérhető, valamikor az év végéig.

A Google Chatet érintő változtatásokról a vállalat blogbejegyzésében olvashattok részletesen, a frissítés a webes és a mobilos (iOS, Android) platformot is érinti.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.