Hirdetés

MI segítségével írja át a történelmet a TikTok népe



|

Új trend hódít a közösségi oldalon, ami az elképzelt történelem izgalmas kérdéseit igyekszik felfedezni.

Hirdetés

Manapság kétségtelenül a mesterséges intelligencia a világ legforróbb témája, a trend pedig természetesen a TikTokra is villámgyorsan begyűrűzött, ahol már tömegesen sorakoznak a különböző generatív modellek bevetésével létrehozott posztok.

Ezek többsége a humoros vonalon mozog, mint például azok a videók, amelyek a Harry Potter szereplőit Balenciaga-modellként, Kanye Westet pedig countryénekesként képzelték el, vannak azonban, akik elrugaszkodnak a popkultúrától, és az alternatív történelem szolgálatába állítják az MI-t.

Hirdetés

A gyakorlatban ezt úgy kell elképzelni, hogy a ChatGPT-vel vagy a Bing Chattel íratnak egy szöveget arról, hogy mi lett volna, ha mondjuk India lerohanja Nagy-Britanniát, egy képgenerátorral pedig illusztrációkat is készítenek az elképzelt eseményekhez. Az alábbi videó pontosan erről szól, és megtudjuk belőle, hogy egy sikeres invázió esetén a London Eye-t most Delhi Eye-nak hívnák, II. Erzsébet királyné pedig beházasodott volna az indiai királyi családba.

@what.if_ai

♬ End Of Line (But Better)

Akit érdekel a műfaj, a what.if_ai nevű profilon több hasonló alkotást is talál, amelyekben szegény briteket például az írek és Kína is lerohanják, de akad itt olyan tétel is, amely iszlám uralom alatt álmodta újra az Egyesült Államokat.

A trend ismét bizonyítja, hogy a TikTok szerencsére nem csak életveszélyes kihívásokat képes kitermelni, épp úgy, mint az a néhány hónapja berobbant videós szerepjáték, amelyben egy macskákkal benépesített fantáziavilágban kalandozhattunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.