Hirdetés

Megérkeztek az 1 terabájtos microSD kártyák



|

Telefonra felfér végre a kedvenc sorozatévadod, Switchre meg egy tonna játék. Mondjuk nem lesz olcsó mulatság.

Hirdetés

Mostanában nosztalgikusan sóhajtunk arra a korszakra gondolva, amikor egy mobilban még 16 GB környéki tárhelyek voltak, és egye fene, még volt egy microSD slot is a készüléken egy újabb 16 GB-os kártya számára. Így már a világ összes fotója elfér a telefonon - gondolhattuk. Aztán pördült párat a Föld a nap körül, és rájöhettünk, hogy már az 512 GB-os tárhelyek és kártyák is pillanatok alatt betelnek. Szóval tessék, itt vannak az 1 TB-os microSD kártyák, csak győzd kifizetni őket.

Hirdetés

Barcelonában a Mobile World Congress nem csak új, szép, kifelé vagy befelé hajtogatható, esetleg extra magas mobilokról szól, a kapcsolódó technológiák, kiegészítők is jönnek szép számban. A Micron, valamint a Western Digital által terelgetett SanDisk szépen be is jelentette az 1 terabájtos UHS-I microSDXC termékét, szóval ha mondjuk valaki egy 1 TB-os Samsung Galaxy S10-et zsákolna be, máris duplázhatja az amúgy sem apró tárhelyet. Meg persze a Nintendo Switch kézikonzolról sem kell ezután gondterhelt homlokráncolás közepette törölgetni a kevéssé érdekes játékokat.

A Western Digital / SanDisk egyterás kártyája állítólag 160 MB/s olvasási sebességet is elérhet, míg a Micron 100 MB/s sebességet kommunikált saját apróságához. Utóbbi viszont írási sebességben 5 MB/s-t ráver a SanDiskre a maga 95 MB/s értékével.

A SanDisk 1TB microSD kártyát áprilistól lehet megvásárolni, de nem lesz aprópénz, 449,99 dolláros, azaz "szárazon" átszámolva nettó 126 ezer forintos áron indul (aztán még tessék hozzáképzelni a magyar árhoz, hogy lesz még rajta vám, áfa meg egyéb lófa). Ugyanebből a sorozatból az 512 GB-os modell egyébként 199,99 dollár (56 ezer forint), szóval van némi óvatos szakadék a kettő között. A Micron 1 terás kártyájának ára és megjelenési időpontja még nem ismert.

Ha még több hír és cikk is érdekel a 2019-es Mobile World Congress újdonságairól, kattints!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.