Hirdetés

A második legnépszerűbb böngésző lett a Microsoft Edge



|

Az asztali böngészők versenyében mindössze néhány hónap alatt megelőzte az új Edge a Mozilla Firefoxot.

Hirdetés

A Microsoft nagy fába vágta a fejszéjét a Chromium-alapú Edge böngészővel, de úgy tűnik, hogy a munka rövid távon mindenképp kifizetődő volt. A NetMarketShare statisztikái szerint ugyanis immáron az új Edge a második legnépszerűbb asztali böngésző. A szoftver márciusban a piac közel 7,6 százalékát mondhatta magáénak, a Mozilla Firefox kárára, ami 7,2 százalék körül áll. Persze a Chrome uralma zavartalan a Google 68,5 százalékos részesedése mellett. 

Hirdetés

Ennek ellenére az Edge néhány hónap alatt kiszorította a Firefoxot, ami hatalmas bravúr, és megvannak az okai. Az Edge a Windows alapértelmezett böngészője, ráadásul mivel többé nem a Microsoft engine-t használja, nincsenek gondok a kompatibilitással, a sebességgel és a kiegészítők tárházával. Vagyis az új Edge van annyira jó, hogy már nem csak másik böngésző letöltésére használják az emberek. 

A Google részben aggódik is emiatt, főleg, hogy a Microsoft szolgáltatásainak használatát ajánlgatja az Edge. A Google persze így is nyer, hiszen a Chromium uralja majd a webet, a többiek viszont nem, sőt: ha a Chrome és az Edge lesz a domináns, akkor a fejlesztők nem dolgoznak többé böngészőfüggetlen módban, vagyis a weben mindent a Google engine-re optimalizálnak majd, ez pedig nem kedvez a Firefoxnak, a Safarinak és a többi böngészőnek és azok használóinak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.