Hirdetés

Legyen ingyenes a Windows 7!



|

A Free Software Foundation szólította erre fel a Microsoftot, pedig 2009-ben arra bátorított mindenkit, hogy vágja a kukába a rendszert.

Hirdetés

A Free Software Foundation új petíciót indított, amelyben a szervezet azt követeli, hogy a Windows 7 legyen ingyenes. Az indoklás szerint erre azért van szükség, mert a rendszer elérte a pályafutása végét, nem készül hozzá több frissítés, ez pedig a tökéletes lehetőség a Microsoft számára, hogy jóvátegye a múlt hibáit. Az FSF azt szeretné, ha a nyugdíjazott Windows 7-et tanulmányozhatná és fejleszthetné a jövőben a közösség. Példának a Microsoft számológépét hozták fel, amelynél erre lehetőség nyílt. 

Hirdetés

Azzal persze nem számolnak, hogy ezzel a lépéssel bevételtől esne el a Microsoft: rengeteg Windows 7-es gép van még használatban, az üzleti ügyfelek pedig fizethetnek a kiterjesztett támogatásért, 2023. január 10-éig. A német kormánynak például egy évnyi támogatás 33 000 gépre 886 000 dollárba kerül majd. Írország eközben 1,1 millió eurót fizet 2020 folyamán a Microsoftnak 46 000 Windows 7-es PC miatt. 

Szintén gátja lehet a megvalósításnak, hogy a Windows 7 kódjának jelentős része a Windows 10-ben él tovább. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.