Hirdetés

Erre lehet jó az Xbox Series X rejtélyes portja?



|

Dedikált tárhelybővítő foglalat is van az Xbox Series X konzolban, és elvileg pont akkora, hogy befogadjon egy CFExpress kártyát.

Hirdetés

Januárban derült fény rá, hogy az Xbox Series X hátulján pontosan milyen portok is lesznek megtalálhatóak. A szokásos HDMI mellett volt USB, Ethernet és optikai hangport, de akadt egy rejtélyes slot, amit senki sem tudott azonosítani. Sokan találgattak persze, Brad Sams azonban tiszta vizet öntött a pohárba. 

Hirdetés

Az állítása szerint ez tárhelybővítésre való. Logikus, hiszen az SSD-re építő konzolhoz már nem lehet majd bármilyen régi és olcsó külső HDD-t csatlakoztatni ilyen célból. 

Sams véleménye szerint a bővítőfoglalat 31 x 4 milliméteres lehet, ami azt jelenti, hogy egy B-típusú CFExpress kártyát tud majd befogadni. Ezt alátámasztaná, hogy a Phison PS5019-E19T memóriakontrollerrel is kompatibilis. A következő-generációs CFExpress memóriakártyák közel SSD-szintű átviteli teljesítményre képesek, bár igen drágák. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.