Hirdetés

Miért írja ki a Facebook Messenger, hogy egyes funkciók nem érhetők el?



|

Nem kell megijedni, a GDPR az oka mindennek.

Hirdetés

A mai nap folyamán talán ti is észrevettétek, hogy a Facebook Messenger alkalmazásban egy üzenet jelent meg, mely szerint "Egyes funkciók nem érhetők el." Ennek ellenére az üzenetküldés zavartalanul működik, a GIF-ek is megvannak, ugyanúgy lehet hangot küldeni, mint eddig, és igazából nem érzékelhető változás. 

Valójában a felhasználók nagy részét ez nem is érinti. Az Európai Unióban érvényes GDPR nehezíti meg most megint a Facebook és a közösségi oldalon kommunikáló cégek dolgát.

Hirdetés

HVG azt írja, a módosítás azon európai vállalkozásokat érinti, amik a Messengeren keresztül (is) kommunikálnak potenciális ügyfeleikkel, és a tartalomkezelő külsős appok hozzáférését bonyolítja. A Facebook közleményében arról írt, megváltozik az adatkezelés, korlátozzák, milyen információkat lehet begyűjteni, nem mutatja az oldalaknak az app, ha valaki épp üzenetet ír, illetve megszüntetnek egyes funkciókat, amik a kapcsolattartást segítették elő - mindezt a mi érdekünkben.

Aggodalomra tehát nincs ok, reméljük, fennakadás sem lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.