Hirdetés

Miért ne lehetne ChatGPT Windows 3.1-en is?



|

Végre azok sem maradnak ki az MI-forradalomból, akik még 386-os PC-n nyomják.

Hirdetés

A november végén elérhetővé vált ChatGPT már februárban átlépte a 100 millió felhasználós álomhatárt, így a fejlesztő OpenAI cseppet sem volt rászorulva, hogy minél gyorsabban minél több platformon elérhetővé tegye a mesterséges intelligenciás szöveggenerátort.

Így történhetett meg, hogy még a hivatalos mobil alkalmazás is csak nemrég látott napvilágot, arról pedig nyilván álmodni sem érdemes, hogy "egzotikusabb" operációs rendszereken is natív appot kapjon a szolgáltatás. Aggodalomra azonban semmi ok, a programozó közösségre mindig számíthat az emberiség: egy lelkes kódzsonglőr most a Windows 3.1-re is elhozta a ChatGPT-t.

Hirdetés

A szoftver egy anonim programozó műve, aki korábban a népszerű Wordle szójáték Windows 3.1-es verzióját is elkészítette. A névtelen hős legújabb alkotása WinGPT néven fut, és a TLS 1.3 titkosítási protokoll segítségével csatlakozik az OpenAI szervereihez. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó valóban a chatbottal cseveghet a 386-os PC-jén.

Az előző évszázadból származó konfiguráció visszafogott teljesítménye persze szűk keretek közé szorítja az élményt, ezért a memóriával spórolandó a WinGPT rövidebb válaszokkal szolgál, mint a ChatGPT hivatalos felülete. A lényeg azonban, hogy a szoftver működik, ami nem kis munka volt, a fejlesztőnek ugyanis még a kezelőfelület elemeit is magának kellett leprogramoznia a C programozási nyelvben.

Ha már hónapok óta azon bosszankodsz, hogy miért nem használhatod a ChatGPT-t a jól bevált 386-osodon, akkor az alkotó weboldalán kattanhatsz  rá a projektre.   

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.