Hirdetés

MI-képekkel alkották újra Michael Jackson Thrillerét, az eredmény elképesztő



|

Először használjuk szó szoros értelmében a "minden képzeletet felülmúl" kifejezést, pontosan erről van szó ugyanis.

Hirdetés

Elképesztő videókat készít az MI által generált képekben utazó JGVision Media. Az ötlet pofonegyszerű, annyira, hogy senkinek sem jutott eszébe:

fognak egy dalszöveget, soronként betáplálják egy mesterségesintelligencia-alapú képgenerátorba, majd videoklippé fűzik össze az eredményt.

Pont az a szép benne, hogy még maguk az alkotók sem tudják, mire számíthatnak, de az biztos, hogy egy kép sem okoz csalódást, az MI mindig meg tudja lepni a nézőt. Videóik közül most Michael Jackson Thrillerét emeljük ki, itt tényleg elszabadult az algoritmus fantáziája - jó, tudjuk, nincs neki olyan, de értitek, mire gondolunk! - rajzolt nekünk mindent a lovecraft-féle őrülettől a H. R. Giger-i motívumokon át a zombikig.

Hirdetés

Utóbbiak jelenléte persze nem meglepő, az viszont egyenesen csodálatos, hogy csupán a dalszöveg alapján felismerte, hogy itt Michael Jacksonról van szó, és a maga kattant módján belefestette őt is - vagyis élőhalott megfelelőjét - a képek közé.

A YouTube-csatornán találunk még egy Michael Jacksont, egy My Chemical Romance-et, legutóbb pedig a Radiohead Creep című slágerét MI-sították meg. (Szegény Thom Yorke-éknak úgy tűnik, soha nem engedi meg az internet, hogy elfelejthessék végre ezt a több mint 30 éves számot, bármennyire is utálják mai fejjel.)

Sajnos nem tudni, pontosan melyik MI-szolgáltatást használták, és hogy pontosították-e a dalszövegeket a videók kedvéért, vagy hagyták szabadon asszociálni, de ettől még lenyűgöző az egész projekt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.